Fleeri Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Witam, Chciałbym abyście sprawdzili logi z komputera mojego kolegi. Nie używa antywirusa ponieważ zużywa mu on 100% CPU i większość programów tak robi jeśli się to poprawi to zainstaluje. Co jakiś czas przy zużyciu 100% CPU resetuje mu się komputer i robi się BSOD. Minidumpów niestety nie mam ponieważ nie byłem u kolegi a on tego sam nie zrobi jedynie logi wrzucę reszta może jutro. OTL.Txt Extras.Txt niestety GMER nie dało się zrobić ponieważ zużycie CPU było 100% i komputer się zaciął. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 niestety GMER nie dało się zrobić ponieważ zużycie CPU było 100% i komputer się zaciął. Próbowałeś RootRepeal z tego samego linka? To jest alternatywa na Gmera. Ja myślę, że to jednak nie jest wina infekcji bo w OTL nic nie widać niepokojącego. Natomiast system jest w tragicznym stanie zabezpieczenia i bez żadnego Service Packa, a do XP są już przecież trzy wydania: Windows XP Professional Edition (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 6.0.2600.0000) Załatanie Windows może załatwić wiele problemów więc od tego bym zaczął. SP1 niestety już dawno nie ma na stronach Microsoftu i podam link alternatywny, zaś do SP3 podam link oryginalny. Montuj kolejno - Service Pack 1 / Service Pack 3 / Internet Explorer 8 Kolejnym krokiem jest użycie narzędzia Windows Worms Doors Cleaner w celu zamknięcia robaczywych portów. Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Oki on ma system pirat więc da się to bez problemów zainstalować ? I widziałem w logu parę not found i toolbarów zrobił by ktoś skrypt na usunięcie ich ? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Tak da się, to nie ma żadnego znaczenia jaki jest system. Po tych czynnościach daj znać czy coś się zmieniło. Moim zdaniem powinno. Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Ok to jutro bo kolegi na razie na gg nie ma. Edytowane 1 Grudnia 2010 przez picasso 1.12.2010 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi