siona Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam od dłuższego czasu borykam się z problemem powolnego startu systemu. co dziwne system generalnie jest na mocnej maszynie przenośne z dyskiem ssd i pierwotnie uruchamianie zajmowało około 15s. aktualnie czas startu to około 60-70s. system działa stabilnie (restarty bywa, że co kilka - kilkanascie dni - regulerna hibernacja), samoistne restarty występują bardzo sporadycznie - określiłbym ich częstotliwość na 1 na 2-3 miesiące, zwisów nie pamietam. komputer nie jest zasmiecony aczkolwiek jest na nim sporo oprogramowania adobe i jeszcze kilka programów graficznych. powyłączałem usługi, które wydawały mi się zbędne, w zakresie własnych umiejętności wyczyściłem autostart. nie przyniosło to spodziewanych rezultatów. korzystając z WPA otrzymałem loga: http://speedy.sh/GaYUH/boot-1.zip zauważyłem, że dwie z faz rozruch są dziwnie wydłużone: -winlogon init - około 40s -postexplorer - 19s czy ktoś bardziej doświadczony byłby łaskaw zerknąć na loga? pozdrawiam siona Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam na forum, czy problem nadal się utrzymuje? I czy możesz też przedstawić log OTL (+Extras) [KLIK] m.g. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi