Avatat Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Witam! Chciałbym powiedzieć o jednym błędzie na forum (bodajże w stylu forum). Mianowicie, po wejściu na główną (www.fixitpc.pl) napis "Zaloguj Się" w górnym, poziomym menu nie znika, nawet gdy jestem zalogowany. Po przejściu do jakiegokolwiek działu wszystko jest wyświetlane poprawnie (Zalogowany jako Avatat). Proszę o poprawienie tego Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Dziwne. Nie mam tego problemu... Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Sprawdzę jeszcze... Możliwe, że to wina cache w przeglądarce Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Avatat czy to przypadkiem nie jest problem opisywany przez Sevard: KLIK. Tak się dzieje, jeśli otwierasz stronę główną bez przedrostka "www". Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Tak, to dokładnie ten problem Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Jak napisałam w linku, na chwilę obecną musicie się posługiwać adresem www.fixitpc.pl a nie fixitpc.pl, by pokazywało prawidłowy stan zalogowania. Wszelkie przeadresowania są na liście prac (jeszcze zmiana adresów przyjaznych), być może to pójdzie przy kolejnej aktualizacji forum za tydzień. Forum będzie wtedy wyłączone czasowo to i użytkownicy się nie nadzieją na potencjalne 404 po takich operacjach. Naprawione. Wątek do wglądu: KLIK. Edytowane 8 Listopada 2010 przez picasso Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Ok, dzięki za zainteresowanie problemem. Picasso i Dawid - Wy siedzicie 24/7 na forum? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Nie nie, jeszcze muszę sobie z 6 - 7 godzin pospać. Mam takie dni, kiedy wieczorem nie mam co robić, piwo się skończyło, to grzebię po forum, a teraz jestem już ze 2 godziny, bo ruch ożywiony jak nigdy. Po okresie suszy w oprogramowaniu i sieciach czuję, że jeszcze się przydaję Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Ja także się do działu o sieciach mocno przydam i ogarnę trochę temat Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Bardzo cieszy mnie wzrost zainteresowania forum. Czekajmy na Usera nr 1000 i potem już poooooleci. Ale skoro już pojawił się temat "Zaloguj" (nie chciałem pisać nowego) mam pytanie. Czy musi być (powinno, konieczne itd) jest to: Oczywiście kasuję ptaszka za każdym razem przy logowaniu. Korzystam z NIS i loginy oraz hasła do stron są przechowywane. Nie jest to dla mnie problem. Chodzi o działanie automatyczne - czasami. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Czy musi być (powinno, konieczne itd) jest to IPB zadecydowało, że dla wygody większości użytkowników domyślnie powinno być to zaznaczone, a bezpieczeństwo użytkowe na publicznych komputerach już w gestii samego użytkownika i jego rozumu a nie forum. I z tego co widziałam, odmówili przestawienia opcji, by forum montowało się z domyślnie odznaczonym. Na obie opcje są za i przeciw. Owszem, nie sztuka tu na forum przestawić (w skinie) jako domyślnie odznaczone, tylko pytaniem jest która opcja jest popularniejsza, ile osób jednak chce mieć to zaptaszkowane. Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Hehe ja już troszkę reklamy forum porobiłem wśród znajomych, mam nadzieję, że jakiś bonus za to będzie Co do "ptaszka", niech zostanie jak jest, więcej osób preferuje automatyczne zapamiętywanie w cookies. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Owszem, nie sztuka tu na forum przestawić (w skinie) jako domyślnie odznaczone, tylko pytaniem jest która opcja jest popularniejsza, ile osób jednak chce mieć to zaptaszkowane. Dlatego napisałem, że mi to nie przeszkadza. A która opcja jest popularniejsza - nie wiem. To zależy od Userów. A może zrób Ankietę? EDIT Jeżeli dotychczasowy układ może pomóc temu forum to cofam swoją propozycję. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 wieslaw531 zostawiłabym tak jak jest, bo nikt tu tego nie zgłaszał wcześniej, co interpretuję jako potencjalne wyniki ankiety. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Oczywiście popieram tą interpretację. Wyżej pisałem również, że cofam propozycję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi