apophis330 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Sieć ta to ART_PRZEWOZ próbuje zmienić adres ma ale bez skutku.Jestem połączony z ta siecią ale pisze ze brak dostępu do internetu,dchp chyba jest włączone. Automatyczne IP DNS itp ale pisze pewnie w logu, co i jak wiec proszę o pomoc mam kartę re latek morze to sterowniki w Viście. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Poleciłbym na dobry początek lekturkę "korzystanie z niezabezpieczonej sieci wifi" - https://www.google.pl/search?q=korzystanie+z+niezabezpieczonej+sieci+wifi&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-aSkoro nie możesz się zalogować do sieci to jest ona zabezpieczona ( i mając na uwadze powyższe - nie masz prawa tam włazić), albo jesteś zwykłym nieudacznikiem. Bo co może być prostszego niż nawiązanie połączenia z siecią WiFi? Sieć ta to ART_PRZEWOZ Weź też pod rozwagę hipotetyczne założenie, iż adminem tej sieci może być jakiś ARTysta i czeka on tylko, aby PRZEWIEŹĆ nachalnego jelenia. Zmierzam np. do zamieszczonego opisu - http://www.enavigare.pl/portal.nsf/mainPage_1_1.xsp?action=openDocument&documentId=BD6 Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Wiec nie ma za co się brać ale ta siec to wydaje mi się ze jest jakaś nie prywatna ,łącząc się telefonem nie mogę do niej podpiąć .Dlaczego inna otwarta wpuszcza normalnie a ta nie i czemu pisze połączone ale brak dostępu do internetu Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Filtrowanie Mac-adresów? Tak czy inaczej daj sobie spokój jak radzi Bonifacy. Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Raczej tak ale nie jestem pewien a czym najlepiej zmienić mac system vista próbowałem paroma smac i nic w logach z wpisuje cmd komendę i pisze mi 0.0.0.0.0 czemu Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Zmiana adresu Mac nic Ci nie da, musiałbyś znać adres Mac jakiegoś urządzenia które korzysta aktualnie z tej sieci i go sklonować... Ta "inna otwarta" administrowana jest przez jakiegoś nieudacznika :-) Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 A czy w viscie wogole da się zmienić mac czy tylko xp itd albo odpowiednie karty wifi Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 1) Przy braku podstawowej wiedzy na temat sieci (zdaje się, że nie widzisz różnicy między mac i IP) i tak sobie nie poradzisz. Proponuję zacząć od teorii. 2) Do "testów penetracyjnych" odpowiednim systemem jest linux Backtrack lub nowszy Kali. 3) Jeśli administrator sieci zezwolił na dostęp tylko wybranym urządzeniom, a tak wydaje się być w tym wypadku, to obchodząc to zabezpieczenie łamiesz prawo. Dokładnie art. 267 Kodeksu karnego: "kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego." Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Zamykam. Nie ma sensu tego tematu ciągnąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi