ss9227 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Witam. Problem z laptopem jest taki, że często rozłącza mi się sieć Wi-Fi. Wystarczy, że poruszę laptopem, czasem nawet wystarczy go lekko przesunąć na biurku, albo przechylić na kolanach. Wi-Fi się na chwilę rozłącza, w zasobniku jest ikona przekreślonej skali - tak samo, jakbym tą kartę ręcznie wyłączył. To nie dzieje się z każdą zmianą położenia, tylko czasem. Z tego tytułu laptop był już serwisowany przez Toshibę - wymienili kartę Wi-Fi - po jakichś dwóch tygodniach od powrotu z serwisu problem znowu się powtarza :/ Nie wiem co robić z tym już... Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W miarę możliwości spróbuj połączyć się prze kartę WiFi USB. Jeśli ta będzie działała poprawnie to problem nie został poprawnie usunięty przez serwis. Odnośnik do komentarza
ss9227 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Akurat mam drugi laptop właśnie z kartą USB Wi-Fi i na nim nie ma żadnych problemów, a jest to już leciwy sprzęt. Serwis twierdzi, że laptop jest naprawiony prawidłowo. Zmieniłem kanał transmisji na routerze i problem przestał póki co występować, chociaż nie wiem jaki to może mieć wpływ i obawiam się, że powróci. Odnośnik do komentarza
ss9227 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Niestety, problem się powtarza... Serwis twierdzi, że winą jest oprogramowanie, powinienem zainstalować system z płyty recovery. Takiej płyty nie mam, a żeby ją dostać, muszę zapłacić. Na czystym Windows 7 x64 ten problem również występuje. Naprawdę wątpię, że jest to wina oprogramowania, że Wi-Fi się rozłącza od zmiany położenia laptopa... Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Po pierwsze ten USB WiFi sprawdzić miałeś na laptopie na którym występuje problem. Po drugie mało informacji, kula kryształowa skradziona więc ciężko coś wywróżyć. Tak na poważne to pobierz HWiNFO64 i uruchom, następnie w głównym oknie kliknij na "Save report" zapisz w formacie HTML lub MHTML i zalinkuj gdzieś do pobrania. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Co to jest za model laptopa? Odnośnik do komentarza
ss9227 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Plik tutaj: http://www27.zippyshare.com/v/12514333/file.html USB sprawdzę na tym laptopie wg zaleceń i dam znać. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Wyszukaj tutaj najnowszy sterownik dla twojego notebooka - i zainstaluj wersja sterownika który w tej chwili zainstalowany jest w systemie z 10-Sty-2012 jeśli jest nowszy to koniecznie zainstalować. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Ja bym raczej szukał awarii w sprzęcie nie sofcie. IMO coś z kartą albo gniazdem karty na płycie. Próbowałeś delikatnie laptopem potrząsnąć ewentualnie poobracać. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 No to jak byś kolego piotreek uważnie przeanalizował posta nr.2 doszedłbyś może do wniosku że już sugerowałem to o czym Ty wyżej piszesz. Post nr.8 to tylko dalsza propozycja... Odnośnik do komentarza
ss9227 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Sterownik był aktualizowany stąd i jest najnowszy. Używając laptopa ciągle go przemieszczam. Ten problem nie dzieje się zawsze, czasem mogę i potrząsać delikatnie i obracać i jest dobrze. W każdym razie nigdy nie wystąpił sam z siebie, jeśli już się pojawia, zawsze przy jakimś poruszaniu komputerem. Odnośnik do komentarza
ss9227 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Przez cały czas, gdy tutaj nie zaglądałem - sprawdzałem działanie Wi-Fi na USB - bezproblemowo. Sieć nie rozłączyła mi się ani razu. Nie chcę jednak używać na stałe karty USB - chcę mieć sprawną kartę wbudowaną. Serwis nie zechce mi przyjąć laptopa po raz kolejny - uważają, że problem naprawi instalacja z nośnika odzyskiwania. Jednak musiałbym najpierw ten nośnik kupić, a on kosztuje około 150 zł - a nie mam gwarancji, że to pomoże :/ @Aux, czemu podałeś taką stronę do pobierania sterownika Middle East Africa? Tam nie ma nawet odpowiedniego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi