beator Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam i ratunku,wczoraj moj komp zaatakowal wirus,notatka z policja,ja nie znam sie za dobrze na kompach,czytalam inne posty i probowalam naprawic ale moj lapek nie dziala w trybie awaryjnym co zrobic?Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 czytalam inne posty i probowalam naprawic ale moj lapek nie dziala w trybie awaryjnym co zrobic? - Proszę się wzorować się na innych tematach i nie wykonywać instrukcji z innych postów. Można sobie zaszkodzić. - Czy na pewno nie działa Tryb awaryjny? Ile typów próbowałaś? Czy sprawdziłaś Tryb awaryjny z Wierszem polecenia? - Jeśli nie działa nawet Tryb awaryjny z Wierszem polecenia, wykonaj raport z poziomu środowiska zewnętrznego: OTLPE (jeśli XP) lub FRST (jeśli nowszy system). . Odnośnik do komentarza
beator Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 mam windows7 probowalam wszystkie tryby awaryjne ale po uruchomieniu momentalnie nastepuje restart,problem w tym ze komputery to dla mnie troche czarna magia,mam polska wersje windowsa a mieszkam zagranica i jestem zdana na siebie :-( obecnie pisze z innego kompa.Jak mam zrobic ten raport? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Jak mam zrobic ten raport? W linku masz opisane co potrzebujesz. - Z poziomu sprawnego komputera pobierz narzędzie FRST i zapisz na pendrive. - Podpinasz pendrive do chorego komputera. - Podczas startu systemu F8 > Napraw komputer > i tu wykonujesz instrukcje od punktu 2 w opisie FRST. . Odnośnik do komentarza
beator Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 wlasnie udalo mi sie wejsc na awaryjnym z wierszem polecenia i co teraz? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Teraz są potrzebne raporty, ale pójdę na skróty i na oko postaram się odblokować system, by raporty można było zrobić już z poziomu Trybu normalnego.1. W Trybie awaryjnym z wierszem polecenia w linii komend wpisz dokładnie tę komendę:reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v Shell /fPatrz uważnie gdzie są spacje, zakreślam w kolorze gdzie leżą, by żadnej pomyłki nie było:regdelete"HKCU\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon"/vShell/fI z klawiatury ENTER.2. Zresetuj system. Sprawdź czy możesz wejść do Trybu normalnego. Jeśli tak, zrób raporty z OTL.. Odnośnik do komentarza
beator Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 w trybie awaryjnyn pisalo ze zakonczono pomyslnie ale po resecie niestety nie moge wejsc do trybu normalnego,nadal pojawia sie bialy ekran a po chwile ta wiadomosc policyjna Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) Zakładam, że byłaś zalogowana na właściwym koncie użytkownika. No to niestety raporty musisz zrobić, bo dalej nie będę zgadywać: - Jak mówię: na pendrive zapisz albo FRST albo OTL i podepnij pendrive do chorego systemu. - W Trybie awaryjnym z Wierszem polecenia wpisz komendę notepad i w Notatniku z menu Plik > Otwórz > z boku klik w Komputer sprawdź pod jaką literą widać pendrive. - Następnie w linii komend wpisz w zależności od wybranego narzędzia: albo X:\FRST.exe albo X:\OTL.exe (gdzie X = litera pod jaką widać pendrive) i z klawiatury ENTER. - Zrób skan zgodnie z instrukcjami. Zaprezentuj wynikowe raporty zapisane na pendrive. . Edytowane 2 Lipca 2013 przez picasso 2.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi