sowa27 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam Nie mam połączenia z internetem, stan poółączenia nieznany. Przy wybgraniu opcji diagnozuj i napraw - komunikat: nie można uruchomić diagnostyki sieci, ponieważ usługa Zasady diagnostki nie jest uruchomiona.W menadżerze usług - stan nieuruchomiona, typ - uruchomienia - automatyczny. Przy próbie uruchomienia - błąd 5: Odmowa dostępuPrzy próbie połączenia z internetem w kreatorze połączeń błąd o następującej treści:Identyfikator GUID składnika:{7071ECA3-663B-A1FA-B97F3B917C55}Plik składnika: [C:\Windows\system32\connect.dll]Błą: (0x800706BA)<Niew można odnaleźć komunikatu o błędzie>.Informacje dodatkowe:Failed to detect Internet connectivity Antywirusy nie wykazują infekcji.Nie działają usługi związane z siecią. Po próbie ich włączenia dostaję komunikat, że usługa została włączona ale musiała zostać zamknięta. Czy jest możliwość rozwiązania tego problemu bez reinstalacji systemu (być może wpisy w rejestrze są również uszkodzone) ? Bardzo proszę o pomoc Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Proszę nie podbijaj tematu powtarzaniem tych samych pytań. Odpowiedź się pojawia, gdy ktoś ma czas i pomysł, by coś napisać. Post kasuję. Nie mam połączenia z internetem, stan poółączenia nieznany. Przy wybgraniu opcji diagnozuj i napraw - komunikat: nie można uruchomić diagnostyki sieci, ponieważ usługa Zasady diagnostki nie jest uruchomiona.W menadżerze usług - stan nieuruchomiona, typ - uruchomienia - automatyczny. Przy próbie uruchomienia - błąd 5: Odmowa dostępu(...) Nie działają usługi związane z siecią. Po próbie ich włączenia dostaję komunikat, że usługa została włączona ale musiała zostać zamknięta. Odmowa dostępu do tej usługi nie rokuje dobrze. Wszystkie przypadki z takim typem błędu, które były na forum, niestety nie były ograniczone tylko do uszkodzenia uprawnień tej usługi, tzn. wszystkie uprawnienia w gałęzi SYSTEM były zresetowane. Jeden z owych strasznych przykładów: KLIK. Jeśli tu jest taki typ usterki, ręczna naprawa jest bardzo czasochłonna / kosztowna. Zapytam od razu: czy masz punkt Przywracania systemu datowany na czas sprzed wystąpienia problemu? Podaj pełny rejestr do wglądu w celu orientacji jak wielkie uszkodzenia tu zaistniały. Zrób kopię rejestru za pomocą RegBack, z kopii wybierz plik SYSTEM, zapakuj do ZIP i shostuj gdzieś podając tu link.. Odnośnik do komentarza
sowa27 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Przepraszam, nie zauważyłem tego posta i napisałem w dzilae - rozwiązywanie problemów doraźnych - tam opisałem problem bardziej dokładnie. punktu przywracania systemu nie ma Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Proszę używaj opcji Edytuj, gdy nikt jeszcze nie odpisał, zamiast post pod postem. Posty sklejam. Tamten temat poleciał już do kosza. Duplikaty są tu zabronione, a pobyt tematu w dziale diagnostyki infekcji niezasadny. To usterka systemu a nie infekcja. Mówię wyraźnie o co chodzi z błędem, jakie dane masz dostarczyć. Logi z OTL / GMER tu w niczym nie pomogą, to już nie ten obszar ingerencji. I jeśli diagnostyka bezpośrednia rejestru wykaże to o czym mówię, jest to bardzo żmudne do naprawy i nie spodziewaj się, że rozwiązanie szybko otrzymasz. Przygotowanie takiego pliku resetującego wszystkie uprawnienia to katorga. . Odnośnik do komentarza
sowa27 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Proszę http://www.speedyshare.com/pzgRX/System.rar Oj, miał być .zip http://www.speedyshare.com/xyRpq/system.zip To będzie poważny problem z kluczami rejestru podobny, do tych, które już wcześniej były rozwiązywane na forum czy coś lżejszego ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Niestety to jest ta usterka. Masowa degradacja uprawnień w SYSTEM, brak specjalnych kont usługowych w uprawnieniach ogromnej liczby kluczy. Wyjątkiem są klucze Zapory, tam konta systemowe ocalały, ale podejrzewam, że to jest wynik jakiś prób ratowania się i napraw na własną rękę (nie używałeś aby czegoś w rodzaju ServicesRepair firmy ESET?), bo to byłoby dziwne, że wszystko zresetowane z wyjątkiem tego charakterystycznego układu. Problem z siecią i zaporą to kropla w morzu. Odtworzenie wszystkiego 1:1 jest bardzo pracochłonne (optymistyczny wariant to kilka godzin pracy w ciągu) i nie mogę w tym momencie udostępnić pliku resetującego. Jeśli masz siłę woli zaczekać na plik naprawczy ... PS. ZIP czy RAR, to nieistotne, chodziło ogólnie o zapakowanie pliku, użyłam słowa "ZIP" mając na myśli spakowanie. . Odnośnik do komentarza
sowa27 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dziekuję za zainteresowanie i chęć pomocy Rzeczywiscie korzystałem z jakiegoś programu firmy ESET ale nazwy w tym momencie nie pamiętam. Mam świadomość, po przeczytaniu podobnych tematów na forum, że przygotowanie pliku naprawczego wymaga sporo pracy i jest czasochłonne. Nie jest dla mnie problemem poczekać jeszcze nawet kilka dni, bo jestem juz i tak prawie tydzień bez internetu w laptopie, więc nie robi mi to większej różnicy. Ważne, że w końcu znalazłem kogoś, kto będzie potrafił mi pomóc i za to dziękuje Tak więc będę czekał I co z tym plikiem naprawczym? Odnośnik do komentarza
sowa27 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Czy jest szansa na zrobienie pliku naprawczego do końca tego tygodnia ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 sowa27, w związku z tym, że ja nie mam kiedy tego pliku zrobić w najbliższym czasie, zastosuj "brudny reset", który pozwoli ożywić funkcje, byś miał internet do czasu, gdy zrobię w końcu precyzyjny plik resetujący. Tzn. tymczasowo wyasygnuj uprawnienia dla grupy "Wszyscy" (to powinno objąć specjalne konta usługowe). Dlaczego jest to "brudne": to nie są oryginalne uprawnienia i są zbyt szerokie (nie wszystkie klucze powinny być tak "otwarte"). 1. Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator > po kolei kliknij prawym na te klucze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA Dla każdego z nich z menu kontekstowego wybierz opcję Uprawnienia > Zaawansowane > karta Uprawnienia i tu: - Zaznacz "Zastąp wszystkie uprawnienia obiektów podrzędnych..." - Klik w Dodaj, wpisz grupę Wszyscy i OK. Pojawi się nowe okno, w którym ma być wybrane "Ten klucz i podklucze". W tabelce Zezwól zaznacz Pełna kontrola. 2. Zresetuj system. . Odnośnik do komentarza
sowa27 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zrobiłem to, ale internetu dalej nie mam i nie mogę włączyć usługí zasady diagnostyki sieci (błąd 5) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Czy na pewno zaznaczyłeś "Zastąp wszystkie uprawnienia obiektów podrzędnych..." i czy przy resecie uprawnień nie było jakiś błędów? Odnośnik do komentarza
sowa27 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 U mnie jest opcja zamień wszystkie istniejące uprawnienia dziedziczne do wszystkich obiektów zależnych na uprawnienia dziedziczne z tego obiektu i to zaznaczyłem. W przypadku trzech z tych czterech kluczy, których uprawnienia zmieniałem pojawił się komunikat, źe nie można zastowac do wszystkich podkluczy. Odnośnik do komentarza
sowa27 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Z różnych względów uznałem, że korzystna będzie jednak reinstalacja systemu, którą właśnie wykonałem. Dziękuje za zdiagnozowanie problemu. Temat można uznać za zamknięty. Pozdrawiam sowa27 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi