szopen64 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Witam. Mam problem jak w temacie, tzn. klikając na link w programie w którym są zamieszczone linki jak GG, Everest lub inne nie następuje żadna reakcja, ani nie chce się otworzyć ani skopiować, nie mogę też wyświetlić Usług w trybie rozszerzonym tylko w standardowym. Linki z przeglądarki otwierają się normalnie. Nie chce też się uruchomić WMP, po sprawdzeniu oryginalności systemu, ustawieniu punktu przywracania i pokazaniu że 100% jest ściągnięte następuje cisza i nic dalej się nie dzieje. Mój system to XP Pro SP3 Odnośnik do komentarza
Sevard Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jakiego masz antywirusa oraz Firewalla? Czy masz jakieś dodatkowe oprogramowanie zabezpieczające (jeśli tak, to jakie)? Czy jesteś pewien, że system jest czysty? Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Mam NOD-a32 AV i MBAM 1.46 w pełnej wersji, skanowałem różnymi programami i nic nie wykazały. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 najprosciej wyłaczyć NODa i zobaczyć jaki będzie efekt. Jesli uzywasz MBAM w czasie rzeczywistym to masz o jednego strażnika za dużo. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Używam MBAM w czasie rzeczywistym i do tej pory nie miałem z tym problemów a wręcz przeciwnie sygnalizował mi o zablokowanych niebezpiecznych adresach lub programach ale kłopot leżał gdzieś indziej, samoczynnie odznaczyła się przeglądarka jako "przeglądarka domyślna" i widocznie system nie wiedział w czym otworzyć. Po ponownym zaznaczeniu która przeglądarka jest domyślną linki zaczęły się uruchamiać prawidłowo i ten problem się rozwiązał. Jednak w dalszym ciągu nie mam opcji rozszerzonej w usługach i gpedit oraz problem z WMP. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jednak w dalszym ciągu nie mam opcji rozszerzonej w usługach i gpedit oraz problem z WMP. Start >>> Uruchom >>> i wpisz te komendy regsvr32 jscript.dll regsvr32 vbscript.dll regsvr32 /i mshtml.dll restart kompa Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Ostatnie pozycja się nie zarejestrowała ale dwie pierwsze pomogły rozwiązać problem, wszystko wróciło do normy. Problem rozwiązany i temat można zamknąć. Wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi