yethwa Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Witam, ostatnio coraz częściej po uruchomieniu komputera i przy próbie zalogowania wywala komunikat że profil może być uszkodzony. Muszę wtedy zapuszczać chkdsk. Spotkało mnie to już 4 raz w ciągu miesiąca. Czy są jakieś popularne przyczyny pojawiania się takich problemów? Padający dysk? Infekcje? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Muszę wtedy zapuszczać chkdsk. Ta komenda nie naprawia profilu. Spotkało mnie to już 4 raz w ciągu miesiąca. Czy są jakieś popularne przyczyny pojawiania się takich problemów? Padający dysk? Infekcje? Infekcja..........mozliwe Proponuje utworzyć nowe konto i zaimportować stare ustawienia. 1. Zaloguj się na koncie Administratora i utwórz nowe konto (inna nazwa). Zostań na koncie Admina do czasu ukończenia operacji. 2. Przejdź do: Mój Komputer > Narzędzia >Opcje folderów > Widok zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery oraz odznacz Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. 3. Teraz, przechodzisz do folderu: C:\Documents and Settings\Nazwa Uszkodzonego Konta i podświetlasz wszystkie pliki/foldery z wyjątkiem Ntuser.dat, Ntuser.dat.log i Ntuser.ini. Wszystkie pliki oprócz tych trzech skopiujesz do: C:\Documents and Settings\Nazwa Nowego Konta 4. Zaloguj sie jako nowy uzytkownik i sprawdź jak funkcjonuje nowy, ale stary profil. 5. Po sprawdzeniu, możesz usunąć stary, uszkodzony profil użytkownika Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi