Pivoludek Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witam wszyskich. Po zainstalowaniu poprawek z tego tygodnia nie działają gadżety pulpitu. Próbowałem kilku sposobów aby to naprawić ale bez skutku. Może ma ktoś radę na to? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 "Próbowałem" kilku sposobów = jakich? Wstępnie aktualizacje kojarzą się z naruszeniem plików na dysku. Toteż wykonaj weryfikację ich poprawności za pomocą komendy sfc /scannow, za pomocą kolejnej komendy przefiltruj CBS.LOG do wystąpień znaczników [sR] i przedstaw log wynikowy. Instrukcje: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Pivoludek Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dzięki picasso za wyrozumiałość i pomoc. Weryfikacja nie wykazała żadnych naruszeń integralności. Co byś proponował dalej? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Ad "proponował" = jestem płci przeciwnej. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie co już próbowałeś, bym się nie powtarzała. Dorzuć raporty OTL, z których m.in. dowiem się o jakim systemie mowa, bo nie podałeś czy 32-bit czy 64-bit, co powstawało na świeżo etc. . Odnośnik do komentarza
Pivoludek Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Ups! Wybacz, zmylił mnie nick, bo na avatary za bardzo nie zwracam uwagi z tej racji, że znam kilku facetów z kobiecymi avatarkami Próbowałem z dwoma fix'ami ze stronu supportu Microsoftu. Z prawokliku na pulpit i wywołaniu gadżetów nic się pokazuje, żadna akcja co do nich nic nie daje. http://www.wklej.org/id/1041265/ http://www.wklej.org/id/1041259/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Mówisz o "fixach" MS, ale nie podajesz linków do artykułów, ja tylko mogę się domyślać co zastosowałeś. Czy tu na pewno chodzi o zbieżność z aktualizacjami Windows? W systemie jest zainstalowany Kaspersky Internet Security 2013, który zazębia się z tym tematem, ponieważ jako jedną z funkcji adresuje filtrowanie skryptów Windows. Proponuję sprawdzić na początek ten trop, czyli:1. Wyłącz osłoną skryptową w KIS. Tu cytuję jak to idzie dla starszej wersji, nie mam pod ręką 2013: w KIS 2011 (Settings > Web Anti-Virus > Settings > odznacz Block dangerous scripts in Microsoft Internet Explorer): Zresetuj system.2. Druga sprawa to niska wersja Internet Explorer (jego silnik jest używany przez gadżety): Home Premium Edition Service Pack 1 (Version = 6.1.7601) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 8.0.7601.17514) Zaktualizuj conajmniej do wersji IE9. Na razie wersji IE10 nie podsuwam, gdyż był tu na forum temat, gdzie po instalacji IE10 w kombinacji z KIS gadżety właśnie padły.. Odnośnik do komentarza
Pivoludek Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Aktualizacja do IE9 rozwiązała problem. O IE i jego funkcjach zupełnie zapomniałem bo jest zdeaktywowany w systemie i od lat nieużywany, więc sam błądziłbym jak we mgle w tym temacie. Bardzo Ci dziękuję za szybką i fachową pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi