atasuke Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Witam Mam problem z blokadą policyjną oraz licznym adware . Szeregiem błedów w dzieniku zdarzeń z którymi nie mogę sobie poradzić. System operacyjny Windows xp. Przesyłam logi z OTL: OTL : OTL.Txt Extras: Extras.Txt Gmer w trakcie skanowania jak tylko sie zrobi dołącze. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Raporty zrobione z poziomu Trybu awaryjnego, ale tu nie ma już przeszkód, by przejść w Tryb normalny. W stosunku do opisu wiele zrobione: blokada nieczynna (brak wpisu ładowania tej infekcji i tylko szczątki), widzialna nikła ilość adware. Doczyszczanie tego co widać: 1. Przez Dodaj/Usuń programy odinstaluj DVDVideoSoftTB Toolbar. 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "eiitdquhltllnbb"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{5ACEDD1E-6EF6-4491-AC0C-8476AA781F83}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{afdbddaa-5d3f-42ee-b79c-185a7020515b}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Mozilla] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\MozillaPlugins] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mozilla] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MozillaPlugins] :Files C:\Documents and Settings\pc\Dane aplikacji\skype.ini C:\Documents and Settings\pc\Dane aplikacji\Acywyk C:\Documents and Settings\pc\Dane aplikacji\Haulni C:\Documents and Settings\pc\Dane aplikacji\PriceGong C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\cbgumueytdhvbwu C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\xvsrpnwvloeayzy C:\Program Files\Mozilla Firefox :OTL O6 - HKLM\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoDrives = 0 O7 - HKU\S-1-5-18\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present O7 - HKU\S-1-5-20\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present O7 - HKU\S-1-5-21-2052111302-1343024091-1417001333-1003\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present O7 - HKU\S-1-5-21-2052111302-1343024091-1417001333-1003\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoDrives = 0 O7 - HKU\S-1-5-21-2052111302-1343024091-1417001333-500\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1 oraz utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Tak wszystko gra wykonałem skrypt który przesyłam : OTL 05152013_100030_otl.txt oraz Adware AdwCleanerS1.txt Przeglądałem logi i wszystko raczej jest dobrze przystepuje do spraw końcowych. (Czyli aktualki programów itp. ) Postaram się dziś albo jutro coś tam przelać na utrzymanie forum. Ps Mam jeszcze pytanie z innej beczki od czasu aktualizacji forum nie moge na smartphonie wczytać zadnego tematu z forum Wyskakuje błąd "The page contains too many server redirects " . A ostanio moje przesiadywanie na forum ograniczyło się tylko do korzystania z telefonu i nie mogę czytać zawartości tematu . Jeżeli wiedziałabyś co na ten temat byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziekuje za wszystko. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Zabrakło głównego skanu OTL. Mam jeszcze pytanie z innej beczki od czasu aktualizacji forum nie moge na smartphonie wczytać zadnego tematu z forum Wyskakuje błąd "The page contains too many server redirects " . A ostanio moje przesiadywanie na forum ograniczyło się tylko do korzystania z telefonu i nie mogę czytać zawartości tematu . Jeżeli wiedziałabyś co na ten temat byłbym bardzo wdzięczny. Spróbuj wyczyścić wszystkie pliki cookie związane z fixitpc.pl oraz cache.. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Na razie temat musze zakończyć w tym miejscu ponieważ nie mam fizycznego dostępu w tej chwili do tego komputera dopiero za jakiś czas. Dlatego temat można zamknąć jak bede już wstanie wykonać loga to poprosze o odblokowanie tematu na pw . Dziekuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 A co z błędami forum z poziomu smartfona? PS. I wielkie dzięki za dotację. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 "A co z błędami forum z poziomu smartfona?" Problem występuje tylko przy tematach które mają powyżej 5 odpowiedzi. Nawet wyczyszczenie cache oraz cookie nic pomogło dalej to samo. Przypuszczam problem z moim smartfonem, mam za mało pamięci przez co nie może załadować wiekszego tematu bo sprawdzałem na Galaxy s3 i wszystko działa jak należy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 To zdaje się być prawdopodobne jako przyczyna, skoro problem występuje tylko przy zasobniejszych tematach, a inne urządzenie zachowuje się poprawnie. Tu niestety nic nie zaradzę. Temat więc zamykam. Zgodnie z wcześniejszą wypowiedzią w razie potrzeby go otworzę na żądanie. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi