allsside Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Tak jak w temacie mam wirusa ;( Weszlem na jakąś dziwnąstrone i tu pac i wirus blagam was o pomoc rodzice mnie zabiją jak tego nie naprawie. Problem jest jeszzcze taki że nie moge zrobic logow otl bo caly czas sie to wyswietla ;/ Blagam was pomocy Gdy wlączam try awaryjny laduja mi sie jakies pliki nastepnie pokazuje mi sie pulpit i komupter sie wylogowuje a wlacza znowu z tym logiem policji juz nie w trybie awaryjnym tylko normalnie blagam wass.Mam win 7 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Problem jest jeszzcze taki że nie moge zrobic logow otl bo caly czas sie to wyswietla Do wypróbowania: - Zastartuj do Trybu awaryjnego z Wierszem polecenia i w linii komend uruchom OTL poprzez komendę X:\OTL.exe i ENTER, gdzie X to litera pendrive na którym będzie OTL. - W przypadku niepowodzenia powyższego zrób raport z poziomu środowiska zewnętrznego za pomocą FRST. . Odnośnik do komentarza
allsside Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Przepraszam już rozwiązałem ten problem poprzez inne forum jeszcze mam tylko pytanie bo kazano mi uzyc programu adwcleaner.Juz po odblokowaniu komputera i mam pytanie czy mam tam kliknac szukaj a potem usun ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Proszę mi pokazać link do tematu gdzie to rozwiązywano. Odnośnik do komentarza
allsside Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 http://forum.dobreprogramy.pl/wirus-ukash-prosze-pomozcie-t532461.html Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Na temat pytania o AdwCleaner: już Ci przecież tam odpowiedziano, na dodatek raport z OTL nosi znaki użycia AdwCleaner. Ostatni podany tam log wykazuje, że należy jeszcze wykonać poprawki. Przecież w Google Chrome nadal adware, a preferencje wyglądają na uszkodzone ========== Chrome ========== CHR - default_search_provider: () CHR - default_search_provider: search_url = CHR - default_search_provider: suggest_url = CHR - homepage: hxxp://www2.delta-search.com/?affID=121845&tt=gc_&babsrc=HP_ss&mntrId=0EAB6CF049002698 Przeprowadź następujące działania: 1. Otwórz Google Chrome i wejdź do ustawień. Z listy stron startowych usuń www2.delta-search.com, ustaw "Po uruchomieniu" na "Otwórz stronę nowej karty". W zarządzaniu wyszukiwarkami ustaw Google jako domyślną. 2. Poprawka na domyślne wyszukiwarki IE nadpisane AdwCleaner. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 3. Plik HOSTS ma inną zawartość niż domyślna Windows 7. Zresetuj plik narzędziem Fix-it: KB972034. 4. Zrób nowy log z OTL, ale ograniczony do: tylko opcję Rejestr (nie pomyl z Rejestr - skan dodatkowy) ustaw na Użyj filtrowania, wszystkie inne opcje na Brak + szukanie plików na Żadne i klik w Skanuj. . Edytowane 12 Czerwca 2013 przez picasso 12.06.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi