kosa4321 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Co mam teraz zrobić? Odpisze ktoś ? Netbook uziemiony jest już prawie tydzień... Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 A wykonałeś "podpowiadane" czynności? Jaki jest efekt skanowania tesdiskiem i przywrócenia MBR? Dopominasz się pomocy a gdzie są jakiekolwiek logi lub screeny z zastosowanych narzędzi? Pewnych decyzji nikt za Ciebie nie podejmie, odpowiednich czynności za Ciebie nie wykona. Nie oczekuje prowadzenia za rączkę, troszkę więcej własnej inicjatywy. pzdr Odnośnik do komentarza
kosa4321 Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 W tym problemie akurat prowadzenie za rączkę jak dla mnie jest wskazane gdyż nie chce stracić danych na dysku i wolę zapytać. Użyłem TestDisk ale nie wykrył partycji C: Wykrył tylko D: e / chyba coś namieszałem jak patrze na ten obrazek... Pokazuje chyba cały dysk nie podzielony wogóle na partycję, dobrze mówię ? Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Jeżeli to są cenne dane to może lepiej skorzystać ze specjalizowanego serwisu. W takiej sytuacji nie operuje się na dysku bezpośrednio tylko wykonuje kopię posektorową, serwis powinien mieć narzędzia i procedury na taką okazję. Indywidualnie problemem może być samo miejsce (kopia posektorowa wymaga co najmniej tyle miejsca ile pojemności ma obrabiany dysk + ew miejsce na odzyskane dane). Ponadto jeżeli testdisk sobie nie radzi trzeba sięgnąć po komercyjny soft, serwis może się okazać tańszy niż licencja, dmde w wersji domowej to ok 140 PLN, parted magic ok 280 PLN (przez polskiego pośrednika). pzdr Odnośnik do komentarza
kosa4321 Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Edytowałem mój wcześniejszy post bo chyba żle zinterpretowałem widok z obrazka, kliknąłem z dysk i dałem analyse i mam to ( co mam kliknąć ? ) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Piszesz tak Mój stacjonarny wykrył w tym dysku 2 partycje, ogólnie widzę że dane są Jaki problem zrobić na stacjonarce kopie danych, skoro je widzisz? 2. A tu masz instrukcję jak sie posługiwać TestDisk i odzyskiwać partcje http://traxter-online.net/testdisk-photorec-odzyskiwanie-danych/ Czy dysk 500GB to ten z lapka? Odnośnik do komentarza
kosa4321 Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Zrobiłem tak : (nic się nie zmieniło, nie startuje) proceed ( disk 81) quick search (tego okna już nie ma po ponownej próbie) intel analyse quick search (kliknąłem enter na 1szej partycji) enter write Potwierdziłem Y a następnie wykonałem 'MBR CODE' ze zdjęcia 4, potwierdziłem Y, restart i nadal tak samo. Wykonałem coś żle ? e / Piszesz tak Jaki problem zrobić na stacjonarce kopie danych, skoro je widzisz? 2. A tu masz instrukcję jak sie posługiwać TestDisk i odzyskiwać partcje http://traxter-online.net/testdisk-photorec-odzyskiwanie-danych/ Czy dysk 500GB to ten z lapka? Mógłbym, ale to wiąże się z instalacją systemu itd a właśnie tego nie chcę skoro możliwe jest rozwiązanie. Tak te 500GB to z netbook'a. Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Moim zdaniem nie kombinuj nic, bo coraz bardziej zmniejszasz szansę odzyskania danych. Ryzykujesz działając na oryginalnym dysku. Odnośnik do komentarza
kosa4321 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Można zamknąć. / problem rozwiązany, dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi