wir223 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Mam problem. Gdy włączam komputer pojawia się sprawdzanie spójności danych dysku c, zatrzymuje się w pewnym momencie. Jest to dysk systemowy. Problem powstał po odkurzeniu komputera z kurzu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 A mozesz uruchomić tryb awaryjny z wierszem polecenia? Jak się uda to wpisz komendę chkdsk c: /f /r Odnośnik do komentarza
wir223 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Nie da rady właczyć awaryjny z wierszem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 A jakikolwiek inny awaryjny? 2. Wyłacz kompa całkie z prądu > posprawdzaj dokładnie podpięcie dysku. Odnośnik do komentarza
wir223 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Żaden awaryjny nie działa. A podpięcie dysku dwa razy sprawdzałem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 To spróbuj testu dysku za pomocą bootowalnej płytki MHDD http://www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html Odnośnik do komentarza
wir223 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Jest problem bo na sprawdzaniu spójnościmi się zatrzymuje, a jak chcem ominąć to włacza się komputer. Teraz piszę z telefonu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 To nie jest żaden problem. Masz nagrać MHDD na innym kompie na płytę CD > ustawić bootowanie z CD w biosie i uruchomić z niej komp. 2. Sprawdzałeś podłaczenie dysku pod różne sloty na płycie? Resetowałeś bios? Odnośnik do komentarza
wir223 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Płytę nagram dopiero jutro. Biosa nie resetowałem. Dysk pod inne sloty też sprawdzałem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Biosa nie resetowałem. To na co czekasz? A masz możliwość podpiąć ten dysk do innego kompa? Odnośnik do komentarza
wir223 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 A czy to może być coś innego niż dysk. Biosa resetowałem i to samo. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 A czy to może być coś innego niż dysk. Raczej nie. Dane są zapisywane na dysku. Tylko znając jego stan można coś konkretnego powiedzieć. Nie migaj się tylko działaj. Odnośnik do komentarza
intermis Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 A mozesz uruchomić tryb awaryjny z wierszem polecenia? Jak się uda to wpisz komendę chkdsk c: /f /r Zabootuj komputer z płyty instalacyjnej Windows XP, wybierz opcję naprawy "R" i w wierszu poleceń wklep powyższe (wystarczy sam przełącznik /R ponieważ implikuje w sobie /F). Odnośnik do komentarza
wir223 Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Z dyskiem jest wszystko okey. Płyta główna padła, wymieniłem i działa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi