Alexoss Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 edit Naprawione, temat do zamknięcia Witam i po raz kolejny prosze o pomoc. Tym razem mam do naprawy komputer Taty i tak, wiem już, że poziom aktualizacji wtyczek i programów jest bardzo nie ok. Niemniej podaję logi i bardzo proszę o pomoc w pozbyciu się blokady. Później zajmę się aktualizacją. OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Opisz jak naprawiłeś / czym i przedstaw nowe raporty po tejże naprawie. Odnośnik do komentarza
Alexoss Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 No nie sam oczywiście. Terminy goniły więc wyjątkowo skorzystałem z pomocy forum dobreprogramy.pl dokładnie ten wątek: http://forum.dobreprogramy.pl/ukash-zblokowal-t531893.html?sid=5c04859dc6ce5e7f5d9c6dbe712efcf7 A oto logi z przed chwili, już po wszystkich aktualizacjach: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Te pliki *.job Harmonogramu, które załączono w skrypcie, były poprawne, nie wiem jaki był cel w usuwaniu tego. Dodatkowe uwagi: 1. Plik HOSTS nie ma zawartości zgodnej z XP, tzn. są dwie linie, a brak oznak, by IPv6 było zainstalowane: O1 HOSTS File: ([2013-05-07 23:12:09 | 000,000,098 | ---- | M]) - C:\WINNT\system32\drivers\etc\Hosts O1 - Hosts: 127.0.0.1 localhost O1 - Hosts: ::1 localhost Otwórz plik C:\WINNT\system32\drivers\etc\Hosts w Notatniku i wymaż z niego linię ::1 localhost. 2. Aktualizacje niekompletne. Na liście widać: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall] "{EE7257A2-39A2-4D2F-9DAC-F9F25B8AE1D8}" = Skype™ 5.10 "Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin "Mozilla Firefox (3.6.18)" = Mozilla Firefox (3.6.18) "PCSI" = Prevx ----> stary Przede wszystkim: w systemie siedzi stary i dziurawy Firefox 3.6.18, który na dodatek był zabrudzony adware i są wątpliwości czy jest czysty (OTL skanuje tylko określone preferencje). Zamiast to czyścić, należy Firefoxa się pozbyć wg kroków: 1. Jeśli chcesz ocalić z niego zakładki i hasła (nic więcej), to skorzystaj z MozBackup. 2. Następnie odinstaluj Firefox oraz jego sfatygowaną wtyczkę Adobe Flash Player 10 Plugin. Przy deinstalacji Firefox odpowiedz twierdząco na pytanie o usuwanie danych użytkownika. 3. Popraw po deinstalacji. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Documents and Settings\Piotr\Dane aplikacji\Mozilla C:\Program Files\mozilla firefox :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Mozilla] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mozilla] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MozillaPlugins] :Commands [emptytemp] Klik w Wykonaj skrypt. 4. Zainstaluj najnowszy Firefox. . Odnośnik do komentarza
Alexoss Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Wszystko zrobione zgodnie z instrukcją. Dziękuję za pomoc. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi