wojsmol Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam Dzisiaj znajomy zgłosił się z problem zablokowanego przez "policję" komputera. Zanim zdarzyłem zająć się sprawą znajomy odkrył, że działa zwykły tryb awaryjny i wykonał przywracanie systemu, które prawdopodobnie rozwiązało problem,. ale na wszelki wypadek przesyłam logi z OTL i GMER. Dodatkowo najnowszy Firefox 20.0.1 przy przewijaniu podstron forum dosyć mocno zwalnia. Pozdrawiam // edit Usunąłem nadmiarowy log z GMER OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Zostały tylko drobne szczątki na dysku. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\ProgramData\qe43ri.dat C:\ProgramData\6zd17.dat C:\ProgramData\71dz6.pad C:\ProgramData\ir34eq.pad C:\Users\Właściciel\AppData\Roaming\OpenCandy :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart. 2. Do oceny wystarczy tylko log z wynikami usuwania OTL, nowy skan zbędny . Odnośnik do komentarza
wojsmol Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Witam W załączniku log z usuwania. Dodatkowo pliki qe43ri.dat i 6zd17.dat zostały przeniesione przez avast'a podczas restartu z kwarantanny OTL do kwarantanny avast. Zostały one rozpoznane jako rootkit. Pozdrawiam 05082013_173842.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Zadanie wykonane, końcowe akcje: 1. W OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Napraw błędy w Dzienniku zdarzeń: [ Application Events ] Error - 2013-05-06 10:00:05 | Computer Name = Właściciel-PC | Source = WinMgmt | ID = 10 Description = Posłuż się narzędziem Fix-it: KLIK. [ System Events ] Error - 2013-05-06 10:55:14 | Computer Name = Właściciel-PC | Source = Service Control Manager | ID = 7001 Description = Usługa Usługa listy sieci zależy od usługi Rozpoznawanie lokalizacji w sieci, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: %%1068 Uruchom services.msc i usłudze Rozpoznawanie lokalizacji w sieci ustaw Typ uruchomienia równy Automatyczny. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi