jogibabu Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Witam, jako że chciałem zmodernizować sprzęt zaopatrzyłem się w karte intel link 4965 agn i tu zaczoł się problem.Po zainstalowaniu jej w dell d630 i zainstalowaniu sterowników ze strony producenta sprzętu w menadżerze na karcie wyświetla się żółty wykrzyknik i informacja kod10. w zasobach nic nie wyświetla natomiast nazwę kartyi dane sterownika są widoczne,nawet zakładka z ustawieniami tej karty jest aktywana.Jako ze mam drugiego laptopa zainsalowałem tą kartę w nim i problem jest ten sam czyli kod10. przez przypadek wpadła mi w ręce karta link 5100 agn po wszystkich operacjach występuje ten sam problem=kod10 i teraz moje pytanie: czy problem leży w kartach czy w systemie,a może ja robie coś nie tak? dell d630,win xp 32,stara karta to link 3945 abg obie karty sprawdzane w innym laptopie>fuitsu-siemens,win 7 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Próbowałeś tego? http://pcsupport.about.com/od/driverssupport/ht/upperfilters-lowerfilters.htm Druga sprawa: sprawdzałeś, czy karty są poprawnie wykrywane i uruchamiane z jakiegoś LiveCD Linuksa? Polecam Knoppix, jestem pewien, że Intel WiFiLink 5100 wykrywa poprawnie. Odnośnik do komentarza
jogibabu Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 1. nie próbowałem tego. 2. jak można jakiś pewny link do tego LiveCD Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Np. takie: ftp://ftp.plusline.de/pub/Knoppix/knoppix-dvd/KNOPPIX_V7.0.5DVD-2012-12-21-EN.iso Odnośnik do komentarza
jogibabu Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Witam, pod linuxem widzi obie karty tzn. 4965 i 5100 i obie działają. UpperFilters i LowerFilters nie znalazłem takiego wpisu w rejestrze tych kart. jedno co mnie pociesza to fakt że karty są sprawne Odnośnik do komentarza
jogibabu Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 ok temat można zamknąc. problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi