Vir00zamam Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Tak jak w tytule żaden tryb awaryjny nie działa, po włączeniu pojawia się ekran śmierci STOP:0x0000007b(0xF78DA528, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000). Po paru godzinach udręki w końcu uruchomiłem LiveCD OTLPE z USB pokazuje się ekran ładowania XP ale potem znowu mam blue screna STOP: 0x0000007b(0xF789E524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000). Co robić? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Nie podałeś jaki posiadasz system, spróbuj zrobić log z FRST. Odnośnik do komentarza
Vir00zamam Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Win XP 32, a da się FRST jakoś załadować na pena, bo nie mam dostępu do nagrywarki cd? Udało mi się uruchomić Vba32 Rescue CD ale dochodzę do wiersza poleceń i nie wiem co dalej. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Da się, nie testowałem, ale spróbuj tego: 1. Pobierz WinRE ( na końcu tego posta otwórz spoiler i wciśnij w Windows 7 Recovery Disc 32-Bit (x86) i 64-bit (x64), następnie wybierz płytę Windows 7 32-Bit (x86) Dysk naprawy PL / Recovery Disc EN i pobierz. Jeśli trzeba to wypakuj plik, powinien być jeden plik z rozszerzeniem .ISO . 2. Pobierz Windows 7 USB/DVD Download Tool i zainstaluj. Przygotuj pustego pendriva i uruchom program, postępuj zgodnie z poleceniami. Kiedy program skończy pracę, skopiuj FRST na pendriva. 3. Zabootuj komputer z pendriva i postępuj zgodnie z tym poradnikiem. . Odnośnik do komentarza
Vir00zamam Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Mam problem z 4 częścią poradnika. wpisuję H:\fstr.exe ale nie rozpoznaje polecenia, ale przed tym jest X:\windows\system32> którego nie da się zlikwidować. PS. Ale na penie nie ma w ogóle pliku frst.exe Odnośnik do komentarza
veswanniek Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 @ Vir00zamam Tryb środowiska WinRE odpaliłeś z Płytki czy poprzez bootowania windowsa (F8)? czy jest mozliwosc dostania się do pen driva za pomocą polecenia,,cd H:\"? jeśli tak to wpisz potem ,,DIR" a później wpisz nazwę tego pliku frst.exeOczywiście plik frst.exe musi znajdować się na pendrive byś mógł z niego skorzystać. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Do autora: czy sprawdziłeś pod którą literą jest pendrive i czy dobrze wpisałeś polecenie uruchamiania FRST ? Jeśli dobrze umieściłeś narzędzie na pendrivie, w Wierszu polecenia wpisz: notepad, następnie wejdź w Plik > Otwórz > Komputer, szukasz swojego pendriva, menu Pliki typu zmień na Wszystkie pliki, wciśnij prawym na FRST i Otwórz . Dalej robisz jak w poradniku i dostarczasz tutaj plik FRST.txt . . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 veswanniek Tryb środowiska WinRE odpaliłeś z Płytki czy poprzez bootowania windowsa (F8)? Tu wchodzi w grę tylko płyta/pendrive, przecież ma system XP. WinRE pod F8 to jest cecha nowych systemów (Windows 7, ewentualnie Vista).Vir00zamam przed tym jest X:\windows\system32> którego nie da się zlikwidować To normalne, linia komend otwiera się na bieżącej ścieżce, a tą jest tu zawartość nagranego pendrive. Zmianę ścieżki robi się komendą cd "inna ścieżka", ale: PS. Ale na penie nie ma w ogóle pliku frst.exe O ile dobrze to sprawdziłeś (w jaki sposób?): skoro na pendrive nie ma w ogóle pliku FRST.exe, to musisz to po prostu dograć na pendrive. Poza tym, komendą powinno być X:\FRST.exe a nie inne litery. Tu litera X jest wspólna dla WinRE i FRST, bo nagrany jest jeden pendrive ze wszystkim. Przecież wg instrukcji diox jest robiony pendrive z WinRE i dogrywany nań FRST.. Odnośnik do komentarza
Vir00zamam Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Problem jak by się sam rozwiązał. Przed chwilą uruchomiłem komputer normalnie ale z odłączonym kablem sieciowym, pojawił się znajomy biały ekran, więc klikłem na power na obudowie jak zwykle zresztą w tej sytuacji. O dziwo system się nie wyłączył ale biały ekran znikł. Uruchomiłem Malwarebytes Anti-Malware który znalazł dwa trojany Agent i "Agent (coś tam)" które zresztą kiedyś już usuwałem. Zaktualizowałem Malwera i jeszcze raz zacząłem skanować ale zawiesił mi cały system i tak 3 razy z rzędu, za 4 przerwałem skanowanie jak znalazł kolejne zagrożenie czyli podszywającego się pod policję trojana ransom.rre. Malwere go usunął ale wraz zawiesza system przy skanowaniu. Aha i widzę że mam czas przestawiony na 2h do przodu. To chyba było bu na tyle. Tak czy inaczej dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) To nie koniec, podaj wymagane logi, aby doczyścić infekcję: KLIK. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez picasso 3.06.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi