timek Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Witam , jak w tytule , dodatkowo za każdym razem otwiera mi się na początku startu pulpitu program który został wcześniej odinstalowany PCSPEED. Nie mam automatycznego połączenia kary wi fi z siecią , muszę ręcznie uruchamiać łączenie pomimo zaznaczenie opcji auto w programie do karty wi fi . Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Ściągnij program InSSIDer. Następnie naciśnij przycisk "Start" (prawy górny róg okna programu) i zrób PrintScreena okna programu z aktywną zakładką "2,4GHz Channels". Wklej PSa do posta i napisz która sieć to Twoja (jak się nazywa). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
timek Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam ponownie . dziękuję za zainteresowanie tematem oto skan o jaki pan prosił , ja już naprawdę wiele robiłem {zmiana kanału , soft w modemie , zmiana kodowania itp} ale nic mi nie pomaga , chodzi o to że mam chwilowe zrywanie połączenia . CZy jeszcze coś panu potrzebne jest aby mi pomóc {jakiś skan dane itp?}. Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Twoja sieć to ten oswave czy ta na TPLinku? Odnośnik do komentarza
timek Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Sory, na TP link ,nazwę mam ukrytą Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Hmm... Powinno być wszystko ok... Spróbuj czegoś takiego: Połączenia sieciowe > Połączenie sieci bezprzewodowej (właściwości) > Konfiguruj > Zaawansowane > Moc transmisji: Najwyższa, Szybkość transmisji danych: 24Mbps Odnośnik do komentarza
timek Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Czy jest jakieś narzędzie {program} który monitorując moje połączenie bezprzewodowe jest w stanie stwierdzić co się dzieje jak tracę połączenie z internetem ?. Oczywiście zastosuje powyższe rady i dam znać . Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Nie ma, przyczyną rwania połączeń radiowych jest najczęściej za słaby sygnał, czy mało czuła karta. W takich przypadkach pomaga zmniejszenie prędkości, wtedy czułość karty zwiększa się co przekłada się na wyższą stabilność. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) Patrzcie państwo Darmowy Internet na kanale pierwszym, bardzo słaby sygnał, ale zawsze jest. Niezabezpieczona sieć, SSID się rozgłasza, żyć - nie umierać A na poważnie: nie wiem, czyje to jest, może ma być darmowe, ale warto by właściciela popytać, bo pewnie wszyscy spece w obrębie kilkunastu - kilkudziesięciu metrów już to odkryli Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi