Szturwal Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam Mam peceta i laptopa i próbuję utworzyć grupę domową. Pecet połączony kablem do rutera, laptop łączy się bezprzewodowo. Kilka dni wcześniej na laptopie był zainstalowany Win 7 starter 32 bity (na pececie Win 7 ultimate 64 bity) i nie było problemu. Utworzyłem grupę na pececie, lapek wykrył i się połączył. Wszystko grało. Zmieniłem system w laptopie na Win 7 ultimate 64 bity i teraz są identyczne na obu. Ustawienia są na obu identyczne i takie jak były na wcześniejszym systemie (wszystkie usługi potrzebne są włączone i włączona zapora). Teraz jak utworzę grupę na pececie, laptop nie wykrywa grupy. Mogę utworzyć grupę na laptopie i pecet ją wykrywa; przyłączy się; widzi laptopa w grupie i udostępnione foldery, ale nie może ich otworzyć. Laptop nie widzi peceta w grupie. Coś powoduję, że laptop z tym systemem nie wykrywa grupy domowej. Narzędzie do rozwiązywania problemów na lapku nie widzi problemu. Narzędzie do rozwiązywania problemów na pececie pokazuje: System Windows nie może odnaleźć komputera lub urządzenia (wykryty, ukończono); Szczegóły: Dziennik diagnostyki sieci Nazwa pliku: C16959BC-4A99-4CB9-B0D6-4BC8F3BE6706.Diagnose.Admin.0.etl Inna konfiguracja sieci i dzienniki Nazwa pliku: NetworkConfiguration.cab Czy macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
Szturwal Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Witam Metodą prób i błędów doszedłem, że wina leży po stronie Eseta. To jego zapora blokowała połączenie. Teraz jak zapora wyłączona grupa już działa. Problem rozwiązany Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi