Tasak Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jak najbardziej jestem wdzięczny za zarówno zainteresowanie i całą pomoc wieslaw531 A więc gdy zmieniam z IDE na AHCI wyskakuje mi bluescreen podczas uruchamianiu systemu o prawdopodonym wirusie czy czymś :/ A sterownika Intel'a Rapid Technology w dalszym ciągu nie moge zainstalować...poszukam o tym problemie na google czy nie ma czegoś konkretnego aby cie już nie męczyć Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Niestety w poście #39 nie napisałeś tego wyraźnie, że problem jest z trybem AHCI. Musisz wyrażać się klarownie bo inaczej pozbawię Cię wirtualnie tasakiem klejnotów. Czy korzystałeś kiedyś z programu systemowego Regedit (edytor rejestru)? Odnośnik do komentarza
Tasak Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Kilka razy w życiu...znalazłem jakieś oficjalny ze strony microsoft'u fix do tego problemu przed sekundą...zobacze czy pomogło a co do moich klejnotów to ekhem...ni ma bata @edit tak udało się przełączyć na AHCI i wyskoczyły jakieś drobne instalacje urządzeń @edit2 tak...wszystko pięknie teraz śmigło...co dalej? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Start - Uruchom - Regedit - Enter. Znajdź DOKŁADNIE ten klucz : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci PPM na tym kluczu (msahci) i eksportuj - zapisz nazwę i wklej tu do posta zawartość. EDYTA Do edycji wyżej. Instaluj to co nie poszło i pokaż obrazek ze sterownikami kontrolera. Mam nadzieję, że już wiesz który. Ma być Intel. Edytowane 3 Maja 2013 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Tasak Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 http://imageshack.us/photo/my-images/189/65571589.jpg/ Tak wszystko się udało na to wygląda @Edit Jakiś następny krok? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 I to tygrysy lubią. Teraz proponuję odpalić Wiersz poleceń - PPM - uruchom jako administrator - Enter. Chodzi o sprawdzenie partycji po zmianie trybu kontrolera. W oknie kolejno wklep: Chkdsk X: /f /r. Kolejno bo musisz to zrobić na wszystkich partycjach i zacznij od (chyba ) E:. Oczywiście X to litera partycji. Zobacz po wykonaniu czy nie było problemów (skopiuj zawartość okna - okien). To samo dla D:. Z partycją C: będzie inaczej bo musisz zrobić restart i powinno odbyć się sprawdzanie woluminu. Wyniki z partycji C: odczytasz odpalając Podgląd zdarzeń - Aplikacje - Zdarzenie 1001 (Wininit) - klik - w oknie niżej będą informacje z działania. To wszystko poooootrwa ale jest ważne. Odnośnik do komentarza
Tasak Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 ok..jak wklepałem tą komende dla dysku E:/ to wyskoczył mi komunikat, że jest uzywany przez inny wolumin, co w tej sytuacji zrobic? zmusić do sprawdzenia mimo to czy nie? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Tak. Czy dokładnie wpisałeś to co podałem? Ma być : chkdsk E:-/f-/r. Kreski to spacje. Ewentualnie wykonaj restart i wyniki zobacz jak pisałem dla C:. Myślę, że problemem jest partycja logiczna E:. W jakim celu ją utworzyłeś? Działaj. Dobranoc. Edytowane 3 Maja 2013 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Tasak Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 E:/ utworzyłem osobno właśnie na takie rzeczy typu gry, D:/ na jakieś narzędzia i inne programy, filmy itp A proces widze, że rzeczywiście zajmie troche Dzięki za wszystko...będe działał @Edit Partycja E:/ http://imageshack.us/photo/my-images/832/18723326.jpg/ Partycja: D:/ Na dzisiaj raczej tyle...jutro się wezme za C:/ Dobranoc Odnośnik do komentarza
Tasak Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 @Odswiezam Widze ze nie doszlo zdjecie z wynikow partycji D:/ ale na nim rozwniez nic nie wyszlo. wieslaw531 czy moglbys podac jakies kolejne kroki ktore musze wykonac? Dzieki z gory i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Mogę się przejść jeśli zdrowie pozwoli jak otrzymam pełne informacje z postu #56. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi