MelGibs00n Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Witam. Mam problem z plikami na dysku zewnętrznym firmy Seagate Expansion. Model: SRD00F1. Pliki na tym dysku pokazuje mi jako skróty... Znalazłem podobny problem na tym forum. Link https://www.fixitpc.pl/topic/5676-foldery-na-dysku-zewnetrznym-jako-skroty-nie-do-otwarcia/ Nie jestem dobry w te klocki tak więc chciałbym się dowiedzieć czy to rozwiązanie tego problemu odnosi się do każdego takiego przypadku. W razie czego dołączam log z USBFix. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź. Pozdrowienia USBfix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Nie idź na skróty. Obowiązkowy zestaw logów (OTL+GMER) też ma być dostarczony: KLIK. Ta infekcja może bowiem mieć wpis po stronie systemu i samo czyszczenie urządzenia nieskuteczne. . Odnośnik do komentarza
MelGibs00n Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Mam kolejny problem... OTL nie chce mi zakończyć skanowania. Wyskakuje abym włożył dysk (dołączam zrzut). Próbowałem także wersji COM i SCR. To samo. Z GMER jest to samo. W żaden sposób nie mogę tego komunikatu wyłączyć. . . Dysk jest podłączony i komputer go widzi. OTL był pobrany z tego forum. GMER z ''dobre programy''. Jeżeli stwarzam zbyt dużo problemu naprawdę nie obrażę się jeśli zdecydujesz się nie pomagać. Ale i tak dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Widzę na spodzie okna, że w tym miejscu skan przetwarza klucz MountPoints2 (mapowanie / historia podpinanych urządzeń). W związku z tym: 1. Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku skasuj klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2 2. Ponów próbę z OTL i GMER. . Edytowane 29 Maja 2013 przez picasso 29.05.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi