picasso Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Dobra, zostaw to na razie, przejdź dalej do odtworzenia usługi (FIX.REG) > restart > log z SystemLook. Po jej odtworzeniu sprawdzimy ponownie uprawnienia. Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 O boże bardzo dziękuję. Teraz aktualizuje. Jest pani wielka. Można teraz z tymi fps. Nazbierało się 165 aktualizacji Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Teraz możemy przejść do obciążenia systemu. 1. Główny obiekt mocno obciążający system to crack aktywacji Chew7Hale: O4:64bit: - HKLM..\Run: [Chew7Hale] C:\Windows\SysNative\hale.exe () Dowody na forum: KLIK / KLIK / KLIK / KLIK / KLIK. Odinstaluj to świństwo. 2. Kolejna rzecz to posprzątanie śmieci adware i zbędnych aplikacji. Instrukcje w spoilerze. 1. Przez Panel sterowania odinstaluj: Ask Toolbar, Ask Toolbar Updater, BrowserProtect, Bundled software uninstaller, DAEMON Tools Toolbar, Delta toolbar, Delta Chrome Toolbar, Logitech Desktop Messenger, SweetIM for Messenger 3.7, SweetPacks Toolbar For Firefox 1.13.0.0, SweetIM Bundle by SweetPacks, SweetPacks Updater, Update for Video Converter. 2. Wyczyść Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. Oba logi proszę umieść jako załączniki forum, nie wklejaj ich wprost w poście lub na histingach. Wykonanie obu punktów powinno znacznie przyśpieszyć system. . Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Gdzie i jak odinstalować Chew7Hale Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Zainstalowałeś go ręcznie, więc powinieneś wiedzieć czym go instalowałeś. Ponowne uruchomienie tego samego pliku powinno pokazać opcję deinstalacji. Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Wszystko już działa normalnie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Miałeś dostarczyć dane po zrobieniu wszystkich akcji: 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. Oba logi proszę umieść jako załączniki forum, nie wklejaj ich wprost w poście lub na histingach. . Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Mam dwa pliki z AdwCleaner. Jeden przed resetem komputera z drugi po resecie kompa. AdwCleanerR1.txt AdwCleanerS2.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 O ile czyszczenie ze śmieci zrobione, to crack wcale nie został usunięty, on nadal siedzi w starcie i uruchamia procesy z linii komend: ========== Processes (SafeList) ========== PRC - [2009-07-14 03:14:15 | 000,301,568 | ---- | M] (Microsoft Corporation) -- C:\Windows\SysWOW64\cmd.exe O4:64bit: - HKLM..\Run: [Chew7Hale] C:\Windows\SysNative\hale.exe () Gdzie leży problem z jego deinstalacją? . Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Tylko jak chce go usunąć w panelu sterowania to tam go nie ma. Poszukałem go w wyszukiwarce w starcie ale nie da się go odinstalować. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ring3rPL, mówiłam: Zainstalowałeś go ręcznie, więc powinieneś wiedzieć czym go instalowałeś. Ponowne uruchomienie tego samego pliku powinno pokazać opcję deinstalacji. To nie jest normalny program instalowany jak tradycyjne tylko patcher aktywacji. Tego nie ma w Panelu sterowania ani w Menu Start, a to co wyszukałeś to jest plik hale.exe (ten, który się uruchamia) i nie to co tu potrzebne. Ten crack jest w postaci jednego pliku Chew7.exe (lub coś brzmiącego podobnie), którego uruchomienie podaje opcję przecistawną do wykrytego statusu crackowania, czyli: instaluj lub odinstaluj.... Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Klikam na ten plik. To widać jak by zaraz miał się włączyć ale nic nie działa. I po jakiś 30 sekundach znika mi Pasek startowy i ikony tylko zostaje tapeta i otwarte okna programów. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 O jakim pliku mówisz (jaka nazwa i ścieżka dostępu)? Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 mówię o pliku hale a jeśli to nie ten plik to czy może mi Pani powiedzieć jak go znaleźć. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ring3rPL nie możemy się dogadać. Zostaw w spokoju plik hale.exe, to nie jest ten plik, to już składnik zainstalowanego cracka (na dodatek uruchomiony). Plik hale.exe, który próbujesz uruchamiać, to nie jest plik instalatora/deinstalatora. Mówiłam: Ten crack jest w postaci jednego pliku Chew7.exe (lub coś brzmiącego podobnie), którego uruchomienie podaje opcję przecistawną do wykrytego statusu crackowania, czyli: instaluj lub odinstaluj... Plik z którego uruchomiono crack może być na dysku w dowolnym miejscu lub wcale (jeśli go skasowałeś po zastosowaniu). Skąd ja mam wiedzieć gdzie crack zapisywałeś, jak go uruchamiałeś i co z instalatorem zrobiłeś po zastosowaniu. Jedno jest pewne: crack jest tu faktem i nie wleciał z powietrza. No to pytanie: czy Ty w ogóle instalowałeś ten system samodzielnie, nie pomagał Ci aby jakiś bezczelny "kolega"? . Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 System wgrał mi serwis. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Jeżeli ten system został wgrany przez serwis, a Ty nie mataczyłeś z aktywacją i nie używałeś samodzielnie tego cracka, bezczelność nastąpiła w serwisie i zainstalowany został scrackowany system (a więc nielegalny). Pytaniem jest co się działo w serwisie, co zostało powiedziane na temat reinstalacji systemu operacyjnego, a także czy Ty w ogóle miałeś kiedykolwiek legalną kopię instalacyjną Windows. . Odnośnik do komentarza
Ring3rPL Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Chyba miałem A za wgranie tego Windowsa zapłaciłem 70 zł A możesz mi powiedzieć gdzie jest napisane że jest to system oryginalny ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi