Wojak Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam, nie jestem pewien czy się zaraziłem wirusem przez skyp'a ponieważ, kumpel rozesłał linki i kliknąłem w ten link, nic nie pobierało się. Od razu wywaliłem Skype dokładnie, następnie skanowałem: Malwarebytes Anti-Malware - nic nie wykryło AVG 2013 FREE - Wykryło 5 wirusów. 4 złe ciasteczka, a inni plik to jakaś infekcja związana z gadu-gadu, znajdowało się w głównym folderze gg i nazywało się gg.exe(3888) i było napisane: plik jest użyty przy użyciu naruszonego podpisu cyfrowego. TDSS KILLER - nic nie wykryło Jestem nieco trochę spokojniejszy lecz nadal pewności 100% nie mam. W jaki sposób mógłbym się dowiedzieć czy ten wirus jest nadal na komputerze? Poza tym posiadam Avg 2013 free oraz darmową zaporę Comodo i nic nie krzyczało gdy wszedłem w niebezpieczny link. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Brak tu obowiązkowych raportów (KLIK), to jak można ocenić sytuację. AVG 2013 FREE - Wykryło 5 wirusów. 4 złe ciasteczka, a inni plik to jakaś infekcja związana z gadu-gadu, znajdowało się w głównym folderze gg i nazywało się gg.exe(3888) i było napisane: plik jest użyty przy użyciu naruszonego podpisu cyfrowego Nie przedstawiłeś w czym to zostało wykryte, konkretne ścieżki dostępu. Plik gg.exe(3888) natomiast wygląda na downloader niepezpośredni aplikacji (np. z DobrychProgramów opakowanie w idiotyczny Asystent Pobierania), takie instalatory są śmieciami i mogą być kwalifikowane przez skanery jako zagrożenie.. Edytowane 24 Maja 2013 przez picasso 24.05.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi