kaczakkkk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Chce sciagnac kilka dodatkow do FF z rozszerzeniem .xpi. Jak sciagnac je w postaci samodzielnych plikow bez automatycznego instalowania do przegladarki? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Fakt. FF nie idzie dodatków *.xpi pobierać. Ja to robię... Google Chrome. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 To znaczy jak? Zainstalowana Google Chrome pozwala sciagac je w postaci .xpi? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zainstalowana Google Chrome pozwala sciagac je w postaci .xpi? Tak. Jak nie chcesz instalować, to pobierz Google Chrome w wersji portable i wrzuć go na pendrive. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dzieki. Tak zrobie. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 No tak, ale ja nigdy nie uzywalem Google Chrome. W jaki sposob sciagales te pliki? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Wypadałoby się przespać z tą przeglądarką. Wejdź - https://addons.mozilla.org/pl/firefox/extensions/bookmarks Masz szukajkę, masz kategorie... Klikasz na wybrany dodatek. Przeniesie Cię na konkretną stronę dodatku. Klikasz na buton "Pobierz". Wyskoczy okienko blabla, ale ty klikasz na dole w niebieski " pobierz mimo wszystko". Plik *.xpi zapisze się w folderze pobierania. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dziekuje. Teraz to juz naprawde koniec. Dziala ! Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Wchodzisz do witrny dodatków FF, wbierasz jakiś dodatek, prawoklik na przycisk "Zainstaluj" w menu "Zapisz element docelowy jako" Aby zainstalować ręcznie dodatek wchodzisz w panel dodatków w FF, następnie przeciagasz i upuszczasz aplikację na panel i rozpocznie się instalacja. Przykład: Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Każdy kij ma dwa końce (za wyjątkiem procy)."Zapisz element docelowy jako", to faktycznie tylko działa na fabrycznej witrynie Lisa z dodatkami.Jeśli dodatki dla FF chciałbym np. pobierać (zapisywać na dysk) kierując się linkami na Softpedii tu: http://www.softpedia.com/get/Internet/Internet-Applications-Addons/Mozilla-Extensions , to jednak bez Google Chrome (raczej) się nie obejdzie. Oczywiście zakładając, że plik ma gołe rozszerzenie .xpi Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 @ KolegaDudysa i Bonifacy - bardzo Wam dziekuje za chec niesienia pomocy i dobra rade. Zastosowalem sie do rad Bonifacago i ma teraz na HDD ok 50 roznych dodatkow do FF a przy okazji dowiedzialem sie jaka jest roznica miedzy dodatkiem a rozszerzeniem. Jeszcze raz dziekuje, aczkolwiek przyznam ze aktualnie jestem na etapie szukania: sposobu, aplikacji, dodatku do robienia zzutow calych lub czesci stron www ktore sa np kilkukrotnie wieksze od ekranu monitora. Wiem, wiem - tego jest mnostwo i wstyd nawet pytac, ale ja nie chce probowac wszystkich tylko skorzystac z Waszego doswiadczenia Najlepsze sa te kiedy zaznaczasz punkt wyjsciowy na stronie a nastepnie go rozciagasz elastycznie w miare potrzeb. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jeśli dodatki dla FF chciałbym np. pobierać (zapisywać na dysk) kierując się linkami na Softpedii tu: http://www.softpedia...illa-Extensions , to jednak bez Google Chrome (raczej) się nie obejdzie. A czy tych dodatków nie ma na odicjalnej stronie FF? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A czy tych dodatków nie ma na odicjalnej stronie FF? Nie wszyscy zawsze idą na łatwiznę i sikają czasami pod wiatr . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Nie wszyscy zawsze idą na łatwiznę i sikają czasami pod wiatr Bardzo śmieszne - trzeba uważać na nogawki. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 ...jestem na etapie szukania: sposobu, aplikacji, dodatku do robienia zzutow calych lub czesci stron www ktore sa np kilkukrotnie wieksze od ekranu monitora. np.FastStone Capture 5.3 (ostatnia darmowa wersja) - opcja Capture Scrolling Window. Krótki opis masz tu: http://www.dobreprogramy.pl/FastStone-Capture,Program,Windows,11960.html Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Juz go mam. dzieki. Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 A prosty w obsłudze SaveAsPdf ? Z ciekawości przetestowałem PrintPagesToPdf wydaje się fajne. Opcje dodatku znajdują się w menu Narzędzia, lub prawoklik na stronie i w menu również znajdują się opcje. Zapis dokumentu -> Opcje programu > karta General > pozycja Output Directory Są opcje zapisu, ja użyłem print all tabs (text) lub print all activate tabs (text), któraś z nich tworzy jak widać wyżej na obrazku fajny spis, ale zapomniałem to która bo usunołem dodatek Prezentacja dokumentu: Dodatek posiada dośc sporą mozliwość konfiguracjną, ale nie przglądałem się bliżej tylko chwile potestowałem. Jak usuniesz dodatek pozostanie po nim troche śmieci. Do czyszczenia używam Preferences monitor, który posiada Ecleaner Szukasz pozycji w karcie Extensions i Profile, w tej 1 wszej usuwasz niepotrzebne wpisy, w tej 2 ( opcja Go To Entry) i usuwasz smieci po katalogu. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Fajne sa obydwa, w mojej sytuacji jest najwazniejsze zebym mogl skopiowac wybrany czesto wiekszy od rozmiarow ekranu ale mniejszy od wielkosci strony www, obszar. Dodatkowo zachowujac aktywne linki, ktore w kopii w wersji PDF, niestety nie dzialaja - tylko .mht ! Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jak nie działają? Pokazałem wyżej na filmiku że działają Wbrany fragment czyli Region no to screengrab screengrab-fix-version Dodatek umozliwia tworzenie zrzutów ekranowych aktualnie widzialnej strony (Complete Page Frame ) Lub widzialnej i tej spoza ekranu (całej) / (Visible portion) Wybranej części - regionu (Selection) Co do MHT to UnMHT Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Jak zrobisz kopie strony www w PDF to zawarte w niej linki - nie dzialaja. Jak zrobisz kopie strony www w MHT to zawarte w kopii linki - dzialaja. Do plikow z rozszerzeniem .MHT nadaje sie rowniez: Mozilla Archive Format http://maf.mozdev.org/ Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 To dziwne bo testując PrintPagesToPdf, linki i kotwice w dokumencie pdf działają, dałem filmik z prezentacją. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi