kremulator Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam, jakis czas temu poprzez komunikator facebook'a otrzymałem od znajomej wiadomość z plikiem "nowe zdjęcia". Okazało się, że wiadomość została rozesłana bez jej wiedzy do wszystkich znajomych z listy. Od tego czasu na tablicach znajomych raz na jakis czas pojawia się jakaś moja "tajemnicza" aktywność - posty, których nie napisałem oraz polubienia aplikacji o których istnieniu nie mam pojęcia. Proszę o pomoc w usunięciu tego paskudztwa. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Oczywistych oznak infekcji brak... Czy konto Marcin to na pewno jedyne / właściwe konto w tym systemie? Logi zostały zrobione z jego poziomu: Computer Name: AS | User Name: Marcin | Logged in as Administrator. Aczkolwiek OTL uruchamiasz z konta Gość: C:\Users\Gość\Downloads\OTL.exe Jest tu dysonans, bo skoro konto Marcin niby zalogowane, to skąd OTL w ścieżce konta Gość. Wyjaśnij na jakim koncie byłeś teoretycznie zalogowany tworząc te raporty. . Odnośnik do komentarza
kremulator Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam, zalogowany byłem na koncie administratora (Marcin), nie mam pojęcia dlaczego pliki OTL oraz Extras znalazły się na koncie Gość... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Okazało się, że wiadomość została rozesłana bez jej wiedzy do wszystkich znajomych z listy. Od tego czasu na tablicach znajomych raz na jakis czas pojawia się jakaś moja "tajemnicza" aktywność - posty, których nie napisałem oraz polubienia aplikacji o których istnieniu nie mam pojęcia. Jak mówię, ja nie widzę u Ciebie jawnych oznak czynnej infekcji. Widzę że stosowałeś już skaner Malwarebytes Anti-Malware, czy usuwałeś coś za jego pomocą? Dodaj mi jeszcze zalogły log z GMER oraz log z Autoruns (zaprezentuje partię nie analizowaną przez OTL, czyli Harmonogram zadań). . Odnośnik do komentarza
kremulator Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Tak - stosowałem MBAM jednak nic nie wykrył... Nie wiem dlaczego ale nie mogę załączyć logów... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 GMER masz zapisać przez opcję Kopiuj do nowego pliku *.TXT, nie używaj opcji Zapisz, która tworzy plik o rozszerzeniu *.LOG (rozszerzenie nie akceptowane w załącznikach). Autoruns masz również zapisać w formacie *.TXT, a nie natywnym narzędzia ARN. . Odnośnik do komentarza
kremulator Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 OK, dziękuję. Załączam logi AutoRuns.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Nie widzę w raportach nic niepokojącego, choć GMER wygląda na szybki a nie pełny skan. Uściślij: - wiadomość od rzekomej "koleżanki" została kliknięta przez Ciebie? - czy to na pewno jest "Twoja" aktywność na tablicach, zapostowana jako Ty a nie przez kogoś innego na Twojej tablicy? - co masz na Facebooku w autoryzowanych aplikacjach? - czy to jedyny komputer z którego wchodzisz na Facebooka? . Odnośnik do komentarza
kremulator Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 1. Tak 2. To rzekoma moja aktywność, zapostowana jako ja. 3. Nie mam żadnych autoryzowanych aplikacji na FB 4. To nie jedyny komputer, na którym korzystam z internetu (między innymi z facebook'a) ale w czasie gdy działy się te dziwne historie na fb wchodziłem tylko na tym kompie. Rzeczywiście - był to szybki skan. Załączam log z pełnego skanu Pozdrawiam GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 4. To nie jedyny komputer, na którym korzystam z internetu (między innymi z facebook'a) ale w czasie gdy działy się te dziwne historie na fb wchodziłem tylko na tym kompie. Ja jednak poproszę o raporty OTL + GMER stworzone z tego drugiego komputera / komputerów. . Odnośnik do komentarza
kremulator Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) niestety nie mam na razie dostępu do tamtego komputera... Edytowane 11 Czerwca 2013 przez picasso 12.06.2013 - Upłynął miesiąc, temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi