Smokk Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Po aktualizacji gadu gadu, usługa "Podstawowego aparatu filtrowania" włącza się bardzo długo, przez co rozruch windowsa trwa znacznie dłużej ("wczytywanie" + czarny ekran). Jak to naprawić i dlaczego aktualizacja to spowodowała. Posiadam Windows 7 64 Bit Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 gadu gadu To niezły pożeracz zasobów, nie myślałeś o tym, żeby zastąpić GG np. WTW ? Do przeczytania: KLIK Skąd wiesz, że akurat ta usługa się długo ładuje? Jest jakiś komunikat? Podaj logi z OTL . . Odnośnik do komentarza
Smokk Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Wiem, bo mam wszystko włączone oprócz jej, wtedy komputer normalnie się włącza. Mam jeszcze jeden pomysł, ale potrzebuje lokalizacji tej usługi. Co do GG, to program który mam od początku komputera, bardzo go lubię. Pal licho z zasobami Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Mam jeszcze jeden pomysł Jaki pomysł ? Chyba nie chcesz jej wyłączyć? . Odnośnik do komentarza
Smokk Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Nie, to Comodo Firewall to powoduje. Jak go wyłączyłem to system normalnie startuje. Niestety wykluczyłem gadu gadu ale nie daje to rezultatów. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Smokk, gdzież Gadu do usługi "Podstawowego aparatu filtrowania", to w ogóle nie ten etap i poziom ładowania komponentów. Natomiast wspominane przez Ciebie COMODO jak najbardziej wpina się w tenże etap, zapory zewnętrzne są zależne od BFE. Sam twierdzisz, że COMODO "to powoduje", to nie ma tu nad czym dywagować. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi