Skocz do zawartości

Office 2007 - Brak ikon pakietu

wojcu

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam win XP, ikony z pakietu office 2007 wyświetlane są jakby pliki nie było rozpoznawane, gdy sie na nie kliknie 2 razy otwiera się przez odpowiedni program bez żadnego problemu... szukałem w google ale nic nie znalazłem, anty virus też nic nie znajduje odpaliłem combofixa ale tez tego nie nie naprawił :(

Pokaż ukrytą zawartość

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Takie coś to raczej nie od "wirusów", a ComboFix stosowałeś zupełnie niepotrzebnie. To jest zbyt potężne narzędzie, by bezrozumnie uruchamiać przy każdym problemie w systemie, a wielki smutek byłby gdyby po uruchomieniu nastąpiło jakieś dodatkowe uszkodzenie.

Komentarz do tych błędów Dziennika zdarzeń:

Error - 2010-10-20 03:46:10 | Computer Name = PPP-117291B7C57 | Source = Service Control Manager | ID = 7038

Description = Usługa SSDPSRV nie mogła zalogować się jako NT AUTHORITY\LocalService

z aktualnie skonfigurowanym hasłem z powodu następującego błędu: %%5 Aby upewnić

się, że usługa jest skonfigurowana właściwie, użyj przystawki Usługi w programie

Microsoft

Management Console (MMC).

Error - 2010-10-20 03:46:10 | Computer Name = PPP-117291B7C57 | Source = Service Control Manager | ID = 7000

Description = Nie można uruchomić usługi Usługa odnajdywania SSDP z powodu następującego

błędu: %%1069

Start > Uruchom > services.msc, na liście wyszukaj Usługę odnajdywania SSDP, tupnij na nią dwa razy, Typ startu przestaw na Wyłączony.

Cytat
ikony z pakietu office 2007 wyświetlane są jakby pliki nie było rozpoznawane, gdy sie na nie kliknie 2 razy otwiera się przez odpowiedni program bez żadnego problemu...

W którym miejscu się to pokazuje, w Menu Start? Jeśli byłyby to skróty, to we Właściwościach opcja Zmień ikonę co pokazuje?

.

Tak po prawdzie to trochę bezsensownie ten temat prowadzony i już dawno powinien być stąd przeniesiony i sklajstrowany tak, by wszystkie logi były w pierwszym poście. Zaś raporty w niczym nie pomogą. Ja tylko komentowałam, że je źle zrobiłeś.... GMER i tak nadal źle zrobiony, nie jest odładowany sterownik Daemona z pamięci (widocznie nie było restartu systemu). Zostaw to już w spokoju. Drobna uwaga: odmontuj z Firefox śmieciarskie rozszerzenie QuickStores (przypuszczalnie to adware weszło z instalacją Unlockera, bo on ma taki zaśmiecony instalator). Poza tym, w OTL wywołaj Sprzątanie, by usunąć składniki narzędzi wyekstraktowane na dysk twardy.

Cytat
prawidłowych ikon nie widać wszędzie, tzn na pulpicie , dyskach , menu start.

Poszukaj opcji naprawczych w samym pakiecie Office. Nie mam niestety pakietu w wersji 2007, pobrałam w zamian trial 2010 i trochę to trwało, bo ponad 600MB było do przemielenia. Tam jest taka opcja:

Menu Start > Microsoft Office > Narzędzia pakietu Microsoft Office > Microsoft Office Picture Manager > Pomoc > Wykryj i napraw > Przywróć moje skróty podczas naprawiania:

officeicon.th.png

Szukaj czegoś podobnego w Office 2007 i wypróbuj.

EDIT: Cały temat doprowadzam do pożądanej formy i przenoszę. Jak odczytasz komentarze o logach, wepnę je w drugi post, by nie było bezsensownej gadki.

.

zrobiłem sprzatanie OTLem, to usuneło mi GAMERA i OTL też zniknął po uruchomieniu:P

usunąłem quickstore i rzeczywiście wlepiło się to z unlockerem, myślałem że już to skasowałem.

usunąłem też ten klucz od demona, tym razem dało radę zrobić.

zrobiłem nowe logi mam nadzieję że teraz już są dobre:

OTL-> http://wklej.org/id/405789/

Extras-> http://wklej.org/id/405790/

GAMER-> http://wklej.org/id/405791/

po zrobieniu --- > Menu Start > Microsoft Office > Narzędzia pakietu Microsoft Office > Microsoft Office Picture Manager > Pomoc > Wykryj i napraw > Przywróć moje skróty podczas naprawiania: <--- wyskakuje komunikat :/

Mój link

i nic się nie dzieje

Tu chodzi o to że jedziesz na przestarzałym SP. Od kilku miesięcy Microsoft nie obsługuje Windows XP z SP2.

Natomiast jeśli chodzi o MS Office 2007, to najlepszym wyjściem będzie całkowita deinstalacja i ponowne zainstalowanie programu.

Ja zrobiłbym tak:

deinstal Offica, wyczyszczenie rejestru.

instalacja SP3 i IE8

a na końcu Office 2007

Belfegor napisał(a):
Obawaim sie że Office 2007 nie zadziała poprawnie bez SP.

Tu się należy sprostowanie. Office 2007 nie może wymagać SP3, gdyż był wydany przed publikacją SP3, w wymaganiach ma SP2 (tu obecne). SP3 i tak musi zamontować, ale w innym kontekście (zabezpieczeń). Bardzo wątpliwe, by SP3 miało coś do rzeczy z tym błędem:

wojcu napisał(a):
po zrobieniu --- > Menu Start > Microsoft Office > Narzędzia pakietu Microsoft Office > Microsoft Office Picture Manager > Pomoc > Wykryj i napraw > Przywróć moje skróty podczas naprawiania:

Błąd przekształceń, który otrzymujesz, sugeruje niepełne dane instalacyjne Office (tu artykuł pod starszy Office: KB299699). Tak więc reinstalacja oprogramowania wydaje się tu być poprawnym sposobem rozwiązania. W artykule jest wspominany Windows Installer CleanUp, ale MS wydał nowe usuwacze dopasowane do konkretnych wersji Office zastępujące tamtą aplikację: KB290301

.

Cytat
Tu się należy sprostowanie. Office 2007 nie może wymagać SP3, gdyż był wydany przed publikacją SP3, w wymaganiach ma SP2 (tu obecne). SP3 i tak musi zamontować, ale w innym kontekście (zabezpieczeń). Bardzo wątpliwe, by SP3 miało coś do rzeczy z tym błędem:

Sugerowałem się data 2007 i data plików z SP3 datowanymi na 14.04.2008. Ale mogłem sprawdzić info kiedy wprowadzono SP3.

Czyli i tak mnie nic nie usprawiedliwia. :D

Edytowane przez picasso
16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...