Istari Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Witam serdecznie,Temat ten miałem z początku wrzucić do działu Windows XP, jednak podczas skanowania programem Gmer, pojawił się rootkit (chociaż folder w ktorym jest - Jet Clean - mogłbym odrazu usunąć, jednak nie chciałem podejmować żadnych króków, dopóki nie pokażę logów). Na laptopie z Windows XP dość szybko znika wolne miejsce na partycji systemowej. Sprawdzając wagę wszystkich plików na partycji wynika, iż czasami znika ok. 5 - 10 GB. Usunąłem pliki hibernacji, zmniejszyłem nie co wielkość zarezerwowanej pamięci wirtualnej, pliki przywracania systemu, ilość miejsca zarezerwowanwgo przez kosz systemowy, usunąłem również kopie aktualizacji systemu. Użyłem programów: CCleaner i Odkurzacz. Zainstalowałem również Jet Clean, jednak go nie użyłem i po chwili odinstalowałem. Chkdsk również nie pokazał żadnych błędów.Załączam wymagane logi.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Logi absolutnie nie wskazują na infekcję i nie ma tutaj żadnego rootkita z prawdziwego zdarzenia. Gmer wskazuje proces prawidłowy. Temat jednak przechodzi do działu XP. Na początek radzę sprawdzić co zajmuje ci tyle miejsca za pomocą SpaceSniffer Odnośnik do komentarza
Istari Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Sprawdziłem przy pomocy Space Sniffer co zajmuje tyle miejsca, jak okazało się były to kopie zmian w poszczególnych aplikacjach jak również kopie plików w programach do edycji, projektowania itp. Na partycji C jest już więcej miejsca Myślę, że temat można zamknąć.Dziekuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi