Skocz do zawartości

Signature Validation Options - nie mogę nic uruchomić

marcos777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie mogę uruchomić żadnego programu w Windows Xp pro. Ani uruchomić przywracania systemu.

Próbowałem naprawy z Konsoli Odzyskiwania Systemu: chkdsk /r oraz zmienić opcję weryfikacji podpisu sterowników (opcja ustawiona jest na Ignoruj).

Niestety to nie pomaga.

Po kliknięciu na ikonki na pulpicie, konkretne programy w Start/ Wszystkie programy, Akcesoria / Przywracania systemu itp. pojawia się komunikat:

Cytat

Signature Validation Options
The validations of digital signatures within Explorer can be enabled or disabled. This affects only the icon displayed, but not the ability to manually validate digital signatures.

[..] Validate digital signatures and special icons

Changes to this setting will not take effect until the next time you log on to Windows.

[OK]  [Cancel]

W Akcesoria/Przywracania systemu (i w innych programach) pod PKM zamiast Otwórz pojawiła się opcja Enable/Disable Digital Signature Icons.

Proszę o pomoc.

--

EDIT

Udało mi się dostać do PPS z wiersza polecenia w trybie awaryjnym:

Cytat

Aby uruchomić Przywracanie systemu przy użyciu wiersza polecenia, wykonaj następujące kroki:

1. Uruchom ponownie komputer, a następnie podczas pierwszego uruchomienia komputera naciśnij i przytrzymaj klawisz F8, aby uruchomić go w trybie awaryjnym z wierszem polecenia.
  2. Użyj klawiszy strzałek, aby zaznaczyć opcję Tryb awaryjny z wierszem polecenia .
  3. Jeśli zostanie wyświetlony monit, aby wybrać system operacyjny, klawisze strzałek, aby wybrać odpowiedni system operacyjny komputera, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
  4. Zaloguj się jako administrator lub przy użyciu konta, które ma poświadczenia administratora.
  5. W wierszu polecenia wpisz %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
  6. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby przywrócić komputer do stanu funkcjonalności.

To co było przedtem niedostępne z racji wyskakującego okna, teraz, z tej opcji polecenia   %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe   wreszcie zadziałało :)

Już wszystko wróciło do normy. Temat można usunąć lub zamknąć.

Edytowane przez marcos777
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...