marcos777 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, nie mogę uruchomić żadnego programu w Windows Xp pro. Ani uruchomić przywracania systemu. Próbowałem naprawy z Konsoli Odzyskiwania Systemu: chkdsk /r oraz zmienić opcję weryfikacji podpisu sterowników (opcja ustawiona jest na Ignoruj). Niestety to nie pomaga. Po kliknięciu na ikonki na pulpicie, konkretne programy w Start/ Wszystkie programy, Akcesoria / Przywracania systemu itp. pojawia się komunikat: Signature Validation OptionsThe validations of digital signatures within Explorer can be enabled or disabled. This affects only the icon displayed, but not the ability to manually validate digital signatures.[..] Validate digital signatures and special iconsChanges to this setting will not take effect until the next time you log on to Windows.[OK] [Cancel] W Akcesoria/Przywracania systemu (i w innych programach) pod PKM zamiast Otwórz pojawiła się opcja Enable/Disable Digital Signature Icons. Proszę o pomoc. -- EDIT Udało mi się dostać do PPS z wiersza polecenia w trybie awaryjnym: Aby uruchomić Przywracanie systemu przy użyciu wiersza polecenia, wykonaj następujące kroki: Uruchom ponownie komputer, a następnie podczas pierwszego uruchomienia komputera naciśnij i przytrzymaj klawisz F8, aby uruchomić go w trybie awaryjnym z wierszem polecenia. Użyj klawiszy strzałek, aby zaznaczyć opcję Tryb awaryjny z wierszem polecenia . Jeśli zostanie wyświetlony monit, aby wybrać system operacyjny, klawisze strzałek, aby wybrać odpowiedni system operacyjny komputera, a następnie naciśnij klawisz ENTER. Zaloguj się jako administrator lub przy użyciu konta, które ma poświadczenia administratora. W wierszu polecenia wpisz %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe, a następnie naciśnij klawisz ENTER. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby przywrócić komputer do stanu funkcjonalności. To co było przedtem niedostępne z racji wyskakującego okna, teraz, z tej opcji polecenia %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe wreszcie zadziałało Już wszystko wróciło do normy. Temat można usunąć lub zamknąć. Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez marcos777 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi