Markiz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam. Mam komputer z zainstalowanym systemem ale nie daje się uruchomić. W trybie awaryjnym również. Po starcie z płytki Mini XP dostęp do dysku jest. Chciałem zrobić reinstalację nakładową ale nie wiem jaki jest zainstalowany system na HDD. Wszelkie programy diagnostyczne pokazują wersję Mini XP. Jak sprawdzić wersję właściwego systemu? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Sprawdź czy zadziała tryb awaryjny z wierszem polecenia. Jak zadziała, to na górze okna pokaże się wersja systemu wraz z dodatkiem sp. Konkretne dane są w rejestrze HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Sprawdź czy zadziała tryb awaryjny z wierszem polecenia. I spróbować użyć polecenia systeminfo http://sourcedaddy.com/windows-7/systeminfo.html Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Przecież napisałem, że tryb awaryjny nie działa... Ale już sobie poradziłem - zrobiłem reinstalację systemu nakładkowo i podczas wyboru folderu okazało się, że jest XP HE. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi