Masownik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 WitamOpisze moj problem. Miałem dysk 320 gb i starszy dysk 40 GB . Oba podłączone i zrobione partycje C i E z dysku 320 gb i na niej jest widnows i partycja D cala z dysku 40 GB. Odpalam dzisiaj kompa rano wszystko ok. Po południu odpalam cos długo sie odpalał ywskoczyło czy uruchomic windowsa w trybie awaryjnym czy normalnie, dałem normalnie wczytywało i odpaliło windowsa. Wchodze w dyski i znikła partycja D czyli znikł dysk 40 gb w menadzerze urzadzen nie widzi wogole tego dysku.. hm co sie stało? Czy w biosie cos sie samo poblokwoało czy dysk padł czy jak? W biosie jest widoczny ten dysk 40GB ale komputer nadal go nie widzi hm Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Pokaż obrazek z Zarządzania dyskami. . Odnośnik do komentarza
Masownik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 a gdzie to jest? bo nie za bardzo sie orientuje Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Wejdź w Start > Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Zarządzanie komputerem, na lewo jest Zarządzanie dyskami, wciśnij i zrób zrzut ekranu. . Odnośnik do komentarza
Masownik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Nie masz dysku 320 GB, tylko 250, widać na screenie. Jeśli widać go w BIOS-ie, to spróbuj zrobić skan za pomocą MHDD (pamiętaj,aby wybrać właściwy dysk) i zrób fotkę wyników. . Odnośnik do komentarza
Masownik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 hm trzeba go na plyte wypalac? czy mozna jakos przez pendriva?? Screena nie da sie w biosie zrobic to normlanie komorka jedynie tak? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Napisałem, abyś zrobił fotkę z wyników. trzeba go na plyte wypalac? czy mozna jakos przez pendriva?? Nie pamiętam nazwy prograu do przerabiania obrazów ISO na pendriva. . Odnośnik do komentarza
Masownik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 no nie mam chwilowo plyty a pendriva mam wiec jak by sie dalo to bym wrzucic na pendriva i stestował Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Spróbuj odzyskać partycję D za pomocą EASEUS Partition Recovery. How to: http://www.easeus.com/resource/partition-recovery.htm Odnośnik do komentarza
Masownik Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udało się naprawic problem. odpiolem tasme z napedu i wpiołem w ten dysk 40GB odpalilem i dziala.. Teraz naped jest niewpiety do tasmy ale w sumie z neigo wogole nie korzystam wiec mi to nie rpzeszkadza.. Więc cos z tasma bylo nie tak? Albo z tym wejsciem z tasmy? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Masz dysk na taśmie IDE? Do jednej taśmy podłączyłeś dwa urządzenia, pewnie masz źle ustawione zworki, dlatego dysku nie wykrywa. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi