Skocz do zawartości

Windows 7 - problem zmianach w partycjach

TommyBass

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój problem polega na tym że Windows 7 (64 bit, PL) nie chce się włączyć. Wcześniej wszystko dobrze działało, ale zrobiłem zmiany w partycjach:

1. Dodałem jedną partycję (Windowsowe narzędzie mówiło że już nie można utworzyć, bo już są 4, ale użyłem innego które zrobiło to bez problemu)

2. Chciałem usunąć "nieprzydzielone miejsca" mające po 1MB, bo myślałem że to jakiś bałagan. I były 3 takie miejsca, z czego udało mi się dołączyć je do nowo powstałej partycji. Trzeciego takiego miejsca (1MB) nie udało się dołączyć.

Teraz włączanie systemu wygląda tak że Win 7 chce się automatycznie naprawiać, ale nic mu nie wychodzi:

"Uruchamienie systemu nie powiodło się. Przyczyną może być niedawna zmiana sprzetu lub oprogramowania.

Jeżeli pliki systemu Windows 7 zostały uszkodzone lub niepoprawnie skonfigurowane, narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia może pomóc w zdiagnozowaniu lub rozwiązaniu problemu. Jeśli podczas uruchomienia wystąpiła przerwa w zasilaniu, wybierz opcję uruchom system Windows normalnie.
- uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania (zalecane)
- uruchom system normalnie"

Jest na to jakaś rada? Czy reinstal?

Pozdro!

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.