ziomus1233454 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam, Tymczasowo posiadam internet od innego dostawcy, i mam taki problem, ponieważ operator zablokował porty z których korzysta GG (tylko te, ponieważ Torrent, Gry , Skype i wszystko inne działa) Próbowałem z proxy, lecz jednak to nic nie daje, nie chcę korzystać z webGG ponieważ jest to niewygodne. Czy można to jakoś przekierować żeby GG korzystało z innego portu ? Jeżeli tak, to jak takową czynność wykonać, dodam że porty z których prawdopodobnie korzysta to : 8074 TCP i 443 TCP EDIT: Jak sprawdziłem program KADU działa i to nie są zablokowane porty tylko ta domena : http://appmsg.gadu-gadu.pl/ przez co zwykły komunikator nie może się połączyć.. Niestety interfers jak i obsługa tego programu mu nie odpowiada, więc wolał bym używać normalnego starego clienta - GG8 Potrzebuję od kogoś zdobyć adres IP który posiada ta domena, później go spróbuję wpisać w hosts i może to zadziała, ewentualnie macie jakiś inny pomysł? Z góry dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zrób nslookup -type=ANY appmsg.gadu-gadu.pl i pokaż wynik komendy. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Już Dodam, że gdy łączę się z internetu z tel to strona appmsg.gadu-gadu.pl jest po prostu pusta i wtedy też gg działa. Na tym internecie gdy próbuję wejść na tą stronę od razu odrzuca połączenie i wyskakuje że połączenie zostało zresetowane. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi