Fleeri Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam, Jestem zapalonym graczem MMORPG i nie chce stracić rzeczy poprzez to że ktoś się włamie na moje konto, a więc czy są jakieś programy do wykrywania i usuwania tego typu wirusów ? Odnośnik do komentarza
Plati Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Wystarczy ci zwykły, darmowy (ale aktualny!) antywirus. Nie potrzebujesz do tego dodatkowego programu. Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Wystarczy ci zwykły, darmowy (ale aktualny!) antywirus. Nie potrzebujesz do tego dodatkowego programu. Daj spokój...Plati ...nawet nie wiesz, jakiego AV i jaką zaporę (niektóre też blokują loggery) ma Fleeri. Jeśli masz czysty system i wiesz, że żadnego loggera nie masz, to zainstaluj sobie dodatkowo SpySheltera - jest również w wersji darmowej. SS to w tej chwili absolutny TOP anti-loggerów i skutecznie zablokuje taką infekcję - ale jej nie wykryje jeśli system jest już zainfekowany (nie służy do tego)...chyba, że logger się uruchomi...wtedy go zablokuje.Poza tym ma trochę innych opcji zwiększających bezpieczeństwo - moduł HIPS, moduł uruchamiania aplikacji w trybie ograniczonym, automatyczne blokowanie podejrzanych aplikacji. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam, Jestem zapalonym graczem MMORPG i nie chce stracić rzeczy poprzez to że ktoś się włamie na moje konto, a więc czy są jakieś programy do wykrywania i usuwania tego typu wirusów ? http://www.sciagnij.pl/programy/k/Windows-Bezpieczenstwo-Antykeylogger/402/16 Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A co do SpySheltera to czy można mieć go uruchomionego wraz z antywirusem ? A jak sprawdzić czy mam logery poprzez jaki program jaki polecacie bo omkar podał stronę ale tam jest tego dużo i nie wiem jak z skutecznością więc pytam się was. Odnośnik do komentarza
Eru Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Tak SS jest kompatybilny z większością (jak nie wszystkimi) AV - tylko niekiedy może się pytać o coś podczas aktualizacji AV (np przy Nortonie taka sytuacja występuje). Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Tak SS jest kompatybilny z większością (jak nie wszystkimi) AV - tylko niekiedy może się pytać o coś podczas aktualizacji AV (np przy Nortonie taka sytuacja występuje). Tak może się zdarzyć, bo SS ma przecież moduł HIPS...jeśli ściągasz jakieś uaktualnienie do programu, nawet poprawkę do systemu to zdarza się...nie zawsze, że zapyta o pozwolenie na uruchomienie pliku, chociaż starsza wersja miała zezwolenie. @Fleeri... u mnie SS jest na 2 komputerach i działał z różnymi AV...Panda, MSE, Avast, BullGuard, FortiClient, Immunet, Norton, F-secure, Ashampoo, Twister...nie powinieneś mieć z tym kłopotów Co do wyszukiwania i usuwania - właściwie wszystkie markowe i znane programy typu anty-spyware dają możliwość usunięcia loggerów...te co podał Omkar, to raczej nie skanery do ich wykrywania, ale do blokowania ich działania...czyli, jak chcą się uruchomić. Za przykłady skutecznych skanerów podaje się np. SpyHunter, Spyware Doctor, PestPatrol, Anti-Keylogger Elite, MBAM, Norman Malware Cleaner, SUPERAntiSpyware, Prevx, Spyware Terminator, Ad-Aware, Counter Spy, StopZilla...jest ich pełno Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi