szynszylus Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam. Konkretnie mam problem ze skaczącym pingiem nawet do 2000 i zrywaniem połączenia mimo że windows pokazuje cały czas że jest dostęp do internetu. Takie akcję trwają ok 10 minut, ale zdarzają się kilka razy dziennie, niezależnie od godziny. Męczę sie z tym ok miesiąca nigdy wcześniej nie miałem takich problemów. Skanowałem komputer m.in Avast, Emisoft, czyściłem CCleanerem. Nie widzę żadnych podejrzanych procesów. Zazwyczaj jak nie rozłączy połączenia z internetem to pojawia sie duży spadek prędkości łącza, strony wczytuja sie po kilka minut.Dostawca: Multimedia 20mb/sRouter: TL-WR543GOdbiornik USB: TP-WN422GSystem: Win7Płyta główna: ASRock p67 Pro3http://n2.netalyzr.icsi.berkeley.edu/summary/id=43ca208a-1570-b9929bc6-723a-4d56-8581 net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Problem według mnie z siecią bezprzewodową. Zamieść jeszcze: W przypadku problemów ze sterownikami proszę także o podanie identyfikatorów sprzętu (Windows+R -> devmgmt.msc -> Odpowiednia karta -> Właściwości -> karta Szczegóły -> Identyfikatory sprzętu) oraz wersji zainstalowanego sterownika (Windows+R -> devmgmt.msc -> Odpowiednia karta -> Właściwości -> karta Sterownik). Wystarczy zrobić odpowiednie screeny. Ustawienia karty sieciowej. Należy wejść w Windows+R -> devmgmt.msc -> Odpowiednia karta -> Właściwości -> karta Zaawansowane i spisać wszystkie właściwości wraz z ustawionymi wartościami. To bardzo ułatwia pracę. W razie problemów z siecią bezprzewodową proszę także o screen z listy sieci z programu inSSIDer (pomaga ocenić stopień zajęcia poszczególnych częstotliwości i siłę sygnału) oraz krótki opis środowiska, czyli informacje o obecnym w pobliżu sprzęcie, który może wywoływać zakłócenia. Szczególnie podejrzane są głośniki, wszelkiego rodzaju sprzęt RTV, kuchenki mikrofalowe. Odnośnik do komentarza
szynszylus Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 http://www12.zippyshare.com/v/14965202/file.html http://www12.zippyshare.com/v/27415059/file.html http://www12.zippyshare.com/v/21198735/file.html Adres sieciowy: NieobecnaARP Offload: WłączoneAutomatyczne wył Gigabit: WyłączoneBuffory dobioru: 512Bufory transmisji: 128Energoszczedny Ethernet: OnEnergy Efficient Ethernet: OffLarge Send offload x2 IPv4: OnLarge Send offload x2 IPv6: OnModernizacja przerwania: OnNS Offload: OnPriorytet i VLAN: On Priorytet i VLANRamka Jumbo: OffReceive Side Scroling: OnSterowanie przepływem: OnSuma kontrolna bez obciążenia IPv4: On RX i TXSuma kontrolna bez obciążenia TCP IPv4: On RX i TXSuma kontrolna bez obciążenia TCP IPv6: On RX i TX Suma kontrolna bez obciążenia UDP IPv4: On RX i TX Suma kontrolna bez obciążenia UDP IPv6: On RX i TXSzybkość i dupleks: Automatyczne negocjacjeWake on Magic Packet: OnWake on pattem match: OnWOL i szybkość zamykania łącza: Najpierw 10mb/sZamknięcie Wybudzenia przy uaktywnieniu sieci: OnDorzucam jeszcze Wireless G USB Adapter:802.11b Preamble: Long and ShortNetwork Address: NieobecnaReceive Buffers: 256Scan Valid Interval: 60Transmit Buffers: 256 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Screeny powinny być z Wireless G USB Adapter, a nie z Realteka. Z inSSIDer widać, że jest słaby sygnał i to może być przyczyna - jesteś za daleko od nadajnika albo ma on obciętą moc. Odnośnik do komentarza
szynszylus Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 http://www57.zippyshare.com/v/13097775/file.html Jutro powinienem mieć inny odbiornik usb WiFi wiec zobaczymy czy będzie różnica. A tak zapytam czy zmiana anteny w odbiorniku wifi by coś dała cyz nie warto? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 O ile karta będzie dobrze sobie radzić, np. jak RTL8187, to powinno być lepiej. Potrzebuję jeszcze identyfikatorów sprzętu z Twojej obecnej karty. Odnośnik do komentarza
szynszylus Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 http://www19.zippyshare.com/v/60670118/file.html Odnośnik do komentarza
szynszylus Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 po zmianie odbiornika na wn727n sygnał jest taki sam Odnośnik do komentarza
szynszylus Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Jest to możliwe że sygnał z myszy bezprzewodowej może sie z siecią wi fi gryźć ? Bo mam wrażenie że jak czasami podłączam kabel do myszki to mi lagi znikają, podobnie miałem z bezprzewodowym kontrolerem od xboxa Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nie wiem, na jakiej częstotliwości pracują myszki, ale - prawdę powiedziawszy - nic mnie już nie zdziwi. Stąd odpowiedź: może się gryźć. Tak samo z kuchenkami mikrofalowymi, które pracują na częstotliwościach w okolicy 2,45 GHz. Sieci bezprzewodowe to już 2,41 - 2,47 GHz, czyli niebezpiecznie blisko, stąd pojawiają się zakłócenia. Odnośnik do komentarza
szynszylus Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Posiadam Logitecha g700 i nie moge teraz tego znaleźć ale pamiętam że gdzies kiedyś znalazłem informację iż ta mysz pracuje na 2,4ghz czyli prawię tyle samo co wi-fi, aktualnie mam ustawiony ostani kanał 13 może zmienić na 1, bo jak aptrze sąsiedzi mają domyślnie 6 poustawiany Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Możesz spróbować. Nie jesteśmy w stanie ocenić, na jakiej dokładnie częstotliwości pracuje Logitech. Pamiętaj, że normalnie sygnał WiFi zajmuje swój kanał i po dwa sąsiednie "w dół" i "w górę". Proponuję jeszcze przed zmianą kanału spojrzeć na listę sieci bezprzewodowych w okolicy i jakie zajmują częstotliwości. Można to zrobić programem inSSIDer. Sprawdź teraz, a nie na podstawie poprzednich wyników, konfiguracja nie jest cały czas taka sama i różne inne osoby wokół też mogą zmieniać. Sugeruję także porównać, jak się ma sytuacja z WiFi przy działającej myszce i przy wyłączonej. Odnośnik do komentarza
szynszylus Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Chyba znalazłem winowajcę a jest nim router, gdy przeniosłem cały sprzęt do modemu i podłączyłem sie do niego przez ethernet to było idealnie nawet na pingtest miałem ocene "A" aczkolwiek na wi fi również, jednak u mnie w pokoju gdzie zazwyczaj urzęduje ocena jest "C" więc problemem jest chyba odległość czy tam słaby sygnał Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi