kamil1306 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z komputerem. Chodzi o to, że jak tylko włączę komputer, przy kursorze myszki pojawia się klepsydra i miga co powoduje zacinanie się systemu. Odinstalowałem programy które według mnie mogły to powodować i nic nie dało. Usunąłem też pliki CCleanerem i dalej bez skutku. Musi to pewnie powodować jakiś program bo wcześniej tego nie było. Sprawdziłem też czy wszystkie kable są w gniazdach ale to też nie jest ten trop. W menadżerze zadań w zakładce procesy jest coś takiego, że na górze pojawia się i znika tak jak klepsydra proces o nazwie winsynexe i winsyn64exe. P.S Pojawił mi się jeszcze taki błąd jak w załączniku. Extras.Txt OTL.Txt Gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) System jest "zabezpieczony" potwornie starym ESET Smart Security. I jest zainfekowany, z tym że już na innym forum pomoc uzyskałeś: KLIK. Instrukcje tam podane niekompletne. Przede wszystkim, tu podany GMER pokazuje, że w Twoim systemie działa rootkit w postaci ukrytych wpisów startowych: ---- Registry - GMER 2.1 ---- Reg HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run@Dgmiml C:\Documents and Settings\Kamilek\Dane aplikacji\Dgmiml.exe Reg HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run@Bhmimj C:\Documents and Settings\Kamilek\Dane aplikacji\Bhmimj.exe Reg HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache@C:\Documents and Settings\Kamilek\Dane aplikacji\Dgmiml.exe Dgmiml Reg HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache@C:\Documents and Settings\Kamilek\Dane aplikacji\Bhmimj.exe Bhmimj Nie ma na tamtym forum żadnych instrukcji / oznak usuwania tego. Aczkolwiek, w międzyczasie widać jawne znaki używania ComboFix, co mogło coś tu namieszać, dlatego muszę ponownie sprawdzić GMER. Pomocnik tam ominął i inne rzeczy, w tym naprawę uszkodzonej usługi Windows Update: ========== Services (SafeList) ========== SRV - File not found [Disabled | Stopped] -- C1\WINDOWS\system32\wuauserv.dll -- (wuauserv) Biorąc poprawkę na to co tam zrobiono: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\WINDOWS\System32\nbtstatt.dll C:\Documents and Settings\Kamilek\Dane aplikacji\{88EED464-348D-42CD-A8B4-261D5EA21876} C:\Documents and Settings\Kamilek\Dane aplikacji\{E9CE56E8-E32C-489E-ABBE-7B863C63AD13} C:\Documents and Settings\Kamilek\Dane aplikacji\{64821D16-105C-4C7A-A89C-36AA41BD65F7} C:\Documents and Settings\Kamilek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv\Parameters] "ServiceDll"=hex(2):"C:\WINDOWS\system32\wuauserv.dll" [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] :OTL NetSvcs: nltsmpk - File not found DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\gdrv.sys -- (gdrv) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\Kamilek\USTAWI~1\Temp\catchme.sys -- (catchme) :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras) + GMER. Ponadto, sprawdź czy dasz radę teraz uruchomić USBFix z opcji Listing (nie Deletion tylko Listing). . Edytowane 19 Maja 2013 przez picasso 19.05.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi