dre4merOn Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Cześć mam za mało miejsca na systemowej partycji jest to xp chyba 10gb a użyte jest 9gb. Chciałbym z dysku E: przenieść wolne miejsce na dysk C. Jakim bezpłatnym programem to zrobię? Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 easeus partition master Home Odnośnik do komentarza
veswanniek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Polecam Gparted: http://www.dobreprogramy.pl/GParted,Program,Windows,13209.html Nagrywasz na cd obraz ISO. Odpalasz przed startem windowsa i możesz zmieniać rozmiary partycji bez utraty danych (opcja resize później apply) . Uwaga przy tego typu operacjach polecam wykonanie kopii zapasowych najważniejszych danych, bowiem jest ryzyko uszkodzenia partycji (np przy braku prądu podczas operacji, bądź bad sektorów na dysku itp.). Program legalny i darmowy! Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Do autora: najpierw przez rozszerzaniem dysku konieczna defragnentacja dysku, koniecznie narzędziem systemowym. . Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Conor29134Właśnie tym programem nie mogę przenieść na C:\ . Na innych partycjach mogę spokojnie zmieniać ich wielkość. A na C:\ systemowej nie mogę korzystać z wolnego miejsca dlaczego? Odnośnik do komentarza
veswanniek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Bo masz partycje podmontowaną i nie zrobisz tego. Musisz zrobić to z zewnątrz, bez systemu, tak jak mówiłem najlepiej jest zrobić to Gparted. Oczywiście porada Dioxa oraz sprawdzenie bad sektorów wcześniej byłyby wskazane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A pobierając i instalując soft z bardzodobrychprogramów radzę robić to świadomie jeżeli nie chcesz zakładać następnego tematu w dziale infekcji. Odnośnik do komentarza
veswanniek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Obraz ISO czysty. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Przestrzegałem nie przed samym softem tylko sposobem pobierania - instalator. Tam jest niespodzianka dla tych, którzy klikają Enter, Enter, Enter ...... Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Przestrzegałem nie przed samym softem tylko sposobem pobierania - instalator. Tam jest niespodzianka dla tych, którzy klikają Enter, Enter, Enter ...... Jeśli ktoś na Dobrychprogramach pobiera za pomocą linków bezpośrednich to OK, ale znając większość użytkowników to będzie adware i na Dział pomocy doraźnej. . Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Mam konto na DP i wyłączyłem asystenta pobierania więc spoko. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Czy nie uważacie, że należałoby zacząć od poproszenia autora o pokazanie układu partycji z Menadżera Dysków? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi