Skocz do zawartości

sshnas21.dll i prawdopodobnie inne

nckol

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

ComboFix użyty na własną rękę co jest tutaj zabronione. Nie wykonane wymagane logi zgodnie z zasadami działu.

1. Według loga jest zaprawiony systemowy userinit.exe:

c:\windows\system32\userinit.exe . . . jest zainfekowany!!

Plik można wymienić już teraz. Pobierz userinit.exe w wersji pod Windows 7 zgodnie z twoim systemem: KLIK

Plik umieść bezpośrednio na dysku C:\

2. Wklej do notatnika taki tekst:

FCopy::
C:\userinit.exe | C:\windows\system32\userinit.exe

Plik >>> zapisz pod nazwą CFScript.txt a nastepnie przeciągnij go i upuść na ikonę ComboFixa w taki sposób:

cfscript.gif

3. Prezentujesz nowy log z ComboFix oraz logi z wymaganych u nas narzędzi - OTL + GMER lub RootRepeal.

dodatkowo nie mam już tła pulpitu (system Windows 7 starter) - używałem przez kilka dni programu który pozwalał na zmianę tapety na własną ale dziś zniknęła i mam całkowicie czarny pulpit, a jakby było tego mało to teraz po restarcie systemu i zalogowaniu muszę przez menadżera uruchamiać proces explorer bowiem nic się nie odpala cały czarny ekran dopiero po wymuszeniu explorer ładuje się system i można pracować (ale jedynie połowa procesów startuje - np. kaspersky nie ;/ )

bardzo proszę o szybką pomoc

przepraszam że tak mieszam ale system był już totalną padaką więc uruchomiłem przy starcie systemu recovery system (producenta notebooka) i przywróciłem na nowo.

Teraz po kolei będę zamieszczał logi z wszystkich wymaganych programów i z tego o który prosiłeś w ostatnim poście.

może zdążę zanim znów się wysypie :/

Jeszcze raz sorki za powyższe zamieszanie, i proszę o dalszą pomoc.

teraz log z GMER

PS. czy mam wykonywać skanowanie innymi programami ?? min.

Cytat
Daj znać jeszcze co powie MBRCheck + Kaspersky TDSSKiller

Extras.TxtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

agmera.txtPobieranie informacji ...

Edytowane przez Landuss
Tak masz wykonać skan programami, które wymieniłem
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...