Anonim8 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej :OTLIE - HKLM\..\URLSearchHook: - No CLSID value foundIE - HKLM\..\URLSearchHook: {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - No CLSID value foundO2 - BHO: (Searchqu Toolbar) - {99079a25-328f-4bd4-be04-00955acaa0a7} - Reg Error: Value error. File not foundO3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {ae07101b-46d4-4a98-af68-0333ea26e113} - No CLSID value found.O3 - HKU\S-1-5-21-315645642-988921762-3928743609-1006\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {E7DF6BFF-55A5-4EB7-A673-4ED3E9456D39} - No CLSID value found.O9 - Extra Button: ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - Reg Error: Value error. File not foundO9 - Extra 'Tools' menuitem : ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - Reg Error: Value error. File not foundO9 - Extra Button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - Reg Error: Value error. File not foundO9 - Extra 'Tools' menuitem : ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - Reg Error: Value error. File not foundDRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- c:\documents and settings\all users\application data\trusteer\rapport\store\exts\rapportms\39624\rapportiaso.sys -- (RapportIaso)DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] -- C:\Program Files\Trusteer\Rapport\bin\RapportEI.sys -- (RapportEI)DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] -- C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Trusteer\Rapport\store\exts\RapportCerberus\baseline\RapportCerberus32_42020.sys -- (RapportCerberus_42020)DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] -- -- (PCIDump)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\MSI\Live Update 5\NTIOLib.sys -- (NTIOLib_1_0_4)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\Apfiltr.sys -- (ApfiltrService):FilesC:\FOUND.000C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESETC:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BabylonC:\Documents and Settings\richie\Application Data\AVG Secure SearchC:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AVAST SoftwareC:\Documents and Settings\All Users\Application Data\DriverGeniusC:\Documents and Settings\richie\Application Data\searchqubandC:\Documents and Settings\richie\Application Data\BabylonToolbarC:\Documents and Settings\richie\Application Data\Toolbar4C:\Recycled:ServicesAviraUpgradeServiceO&O Defrag:Commands[reboot] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zrób nowy skan OTL i przedstaw raport (Extras nie potrzebny) Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zrób nowy skan OTL i przedstaw raport (Extras nie potrzebny) Witaj Belfegor:) Skrypt wykonany, nowy log z OTL w zalaczniku... OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 1.Sprawdź w dodaj/usuń programy czy masz > Sentinel System Driver i DriverAgent, jak są odinstaluj. 2. Uruchom OTL i kliknij Sprzatanie. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 1.Sprawdź w dodaj/usuń programy czy masz > Sentinel System Driver i DriverAgent, jak są odinstaluj. 2. Uruchom OTL i kliknij Sprzatanie. wszystko zrobione, jak poradziles... ale to ciekawostka tak sobie sprawdzam teraz co to mam na tym XP po konwertowaniu i znalazlam cos dziwnego... zniknely mi opisy grup dyskow i napedow w ''moj komputer'' same ikonki i opisy sa... tylko przedtem byly one pogrupowane w... nie wiem, czy dobrze pamietam: dyski lokalne dyski wymienne byla chyba tez taka grupa - foldery udostepnione w sieci teraz wszystko jest i dziala ale bez tych nazw grup... nie wiem , czy jasno to wytlumaczylam, najprawdopodobniej - nie... wiec zamieszczam zdjecie ekranu... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 No to na koniec została nauka własna > https://www.fixitpc.pl/topic/46-optymalizacja-i-odchudzanie-windows-xp/ Jak zachowuje się system? Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 No to na koniec została nauka własna > https://www.fixitpc.pl/topic/46-optymalizacja-i-odchudzanie-windows-xp/ Jak zachowuje się system? o jejku ale szybki jestes! wlasnie opisalam cos w moim poprzednim poscie a system? no jest wyrazna poprawa... moze nie jest to jakas wyscigowa predkosc... ale dziala i odpowiada na polecenia i mozna go uzywac - a to najwazniejsze! serdecznie dziekuje ... czy jesli dolozylabym troche RAM to by przyspieszyl?. czy to jest zalezne od procesora, ktory jest starenki i slabienki... ? (( Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 same ikonki i opisy sa... tylko przedtem byly one pogrupowane w... nie wiem, czy dobrze pamietam: dyski lokalne dyski wymienne byla chyba tez taka grupa - foldery udostepnione w sieciteraz wszystko jest i dziala ale bez tych nazw grup. Ja nic nie usuwałem co miałoby wpływ na nazwy dysków. PPM na wolne pole > Widok i tam możesz ustawić > miniatury > kafelki > lista > szczegóły Jeśli dyski miały opisy > PPM na dysk > zakładka Ogólne i wpisujesz nazwe dysku > Zatwierdzasz czy jesli dolozylabym troche RAM to by przyspieszyl?. czy to jest zalezne od procesora, ktory jest starenki i slabienki... ? Nie ma sensu inwestycja w ten komp. Jest to egzemplarz muzealny. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ja nic nie usuwałem co miałoby wpływ na nazwy dysków. PPM na wolne pole > Widok i tam możesz ustawić > miniatury > kafelki > lista > szczegóły Jeśli dyski miały opisy > PPM na dysk > zakładka Ogólne i wpisujesz nazwe dysku > Zatwierdzasz Nie ma sensu inwestycja w ten komp. Jest to egzemplarz muzealny. hihihi alez on ma tylko 10 lat!!! jako muzealne traktuje sie chyba takie starsze niz 25? )) a swoja droga ja nie sugeruje, ze to Ty cos usunales... ostatnio bardzo wiele tobilam na tym kompie i z pewnoscia ja co pokrecilam... ale ok, zaraz ide tam do moj komputer i postaram sie cos porobic jeszcze raz dziekuje Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 alez on ma tylko 10 lat!!! Dziesięć lat w rozwoju PC to kosmos. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziesięć lat w rozwoju PC to kosmos. )) bede go pielegnowac moze juz niedlugo bedzie cos warty ) i juz moje okno ''Moj Komputer'' wyglada znajomo:) dziekuje! Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez Webasia Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Nie ma sensu inwestycja w ten komp. Jest to egzemplarz muzealny. Jak byś jednak... Tu jest specyfikacja Twojej płyty głównej KT3V (MS-6712) - http://pl.msi.com/product/mb/KT3V.html#/?div=Detail a manual tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1409612.html Z manuala wynika, że możesz do płyty wrzucić max 3GB RAM (3x1GB). Jakiej? - patrz na Main Memory specyfikacji. Inwestycja teraz w pamięci RAM do tej płyty to średnio mądry pomysł. Jak chcesz jednak podrasować swojego kompa to zacznij od wymiany procesora a kosteczki dołożysz ewentualnie potem. Tu masz ofertę procesorów na Allegro - http://allegro.pl/procesory-amd-athlon-socket-a-71700?order=p Zainteresuj się procesorami Athlon XP XXXX+ NP.: PROCESOR Athlon XP 2500+ - http://allegro.pl/procesor-athlon-xp-2500-axda2500dkv4d-barton-i3145691321.html PROCESOR Athlon XP 2800+ - http://allegro.pl/procesor-athlon-xp-2800-axda2800dkv4d-barton-i3145699061.html To tak wygląda aktualnie w Polsce. Porównaj co i za ile kupisz w GB. Zastanów się czy chcesz inwestować w ten komputer i podejmij decyzję. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jak byś jednak... Nie, Bonifacy, dziekuje, juz podjelam decyzje.... niech on sobie zyje i pracuje jak byl stworzony te 10 lat temu:) nie bede meczyc staruszka nowymi inwestycjami:) serdeczne podziekowania dla Was wszystkich za pomoc i doprowadzenie moich maszynek do stanu uzywalnosci:) bardzo dziekuje! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi