kerpal Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam, od pewnego czasu komputer dziwnie się "zamyśla" na jakies pół minuty i po tym wszystko wraca do normy... nie wiem czy dysk pada czy jakis syf jest w systemie, dlatego proszę o sprawdzenie logów, dodam że oprogramowianie emulujące napędy usunąłem oraz sprawdzałem tym SPTD i nie było "uninstall" a w logu z gmera to niestety dalej jest... Extras OTL : http://www.wklejto.pl/155455 OTL OTL : http://www.wklejto.pl/155456 gmer : http://www.wklejto.pl/155457 Security Check Results of screen317's Security Check version 0.99.61 Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is disabled!) Internet Explorer 9 ``````````````Antivirus/Firewall Check:`````````````` WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.`````````Anti-malware/Other Utilities Check:````````` Java 7 Update 17 Adobe Flash Player 11.6.602.171 Mozilla Firefox (19.0.2)````````Process Check: objlist.exe by Laurent```````` `````````````````System Health check````````````````` Total Fragmentation on Drive C: ````````````````````End of Log`````````````````````` Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 kerpal, skoro kasuję "dialogi" z samym sobą, to coś oznacza. Temat przenoszę do działu Windows. Podstaw do szukania infekcji brak. Tylko przez SHIFT+DEL skasuj te podejrzane katalogi: [2013.04.01 02:48:14 | 000,000,000 | -HSD | C] -- C:\Users\LukaszGlowne\wc[2013.04.01 02:48:06 | 000,000,000 | -HSD | C] -- C:\Users\LukaszGlowne\AppData\Roaming\wyUpdate AU Są ukryte, musisz mieć odznaczoną opcję "Ukrywaj chronione pliki systemu operacyjnego". oprogramowianie emulujące napędy usunąłem oraz sprawdzałem tym SPTD i nie było "uninstall" a w logu z gmera to niestety dalej jest... Nie ma opcji Uninstall, bo sterownik SPTD jest nieczynny, status Disabled: DRV:64bit: - [2012.02.16 14:36:01 | 000,828,912 | ---- | M] (Duplex Secure Ltd.) [Kernel | Disabled | Stopped] -- C:\Windows\SysNative\drivers\sptd.sys -- (sptd) To co w GMER nieistotne, to zablokowany statycznie przez uprawnienia klucz w rejestrze. Nam chodzi o to, by sterownik nie był czynny (brak hooków na urządzeniach), co tu ma miejsce. od pewnego czasu komputer dziwnie się "zamyśla" na jakies pół minuty i po tym wszystko wraca do normy... Podstawowa sprawa zwracająca uwagę w Twoim raporcie, to makabryczny próg wolnego miejsca na dysku systemowym, ~1GB: %SystemDrive% = C: | %SystemRoot% = C:\Windows | %ProgramFiles% = C:\Program Files (x86)Drive C: | 111,43 Gb Total Space | 1,11 Gb Free Space | 1,00% Space Free | Partition Type: NTFS A stan konsolidacji tego mini skrawka nieznany (im bardziej poszatkowane / sfragmetowane, tym większe trudności z odczytem danych z dysku). To wygląda na przyczynę "zacięć". Dla porównania temat z większym rozmachem, a już był problem: KLIK. Zacznij od porządków na dysku i zwolnienia duyżej ilości GB. Do diagnostyki miejsca możesz wykorzystać SpaceSniffer. Program należy z prawokliku uruchomić za pomocą Uruchom jako Administrator, by obliczył też katalog System Volume Information (Przywracanie systemu).. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Od czasu co dawałem te logi to już minęlo troche, np skanowalem system antywirami i antyspyware, cos tam znalazło ale usunałem, miejsca mam 5gb obecnei i dalej czasami się zwiesi cos... AA i uzywam TreeSize Free. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 5GB (w stosunku do partycji ~110GB) to może być niestety nadal za mało. Poszperaj więcej na dysku i uwolnij więcej miejsca. Po tym wykonaj pełną defragmentację dysku. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi