agusiamal Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam. Mam neostradę skonfigurowaną na routerze wi-fi TP-LINK TD-W8968. Internet na kompach działa super. Ale mam też słabszy router Netgear N150 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN1000 (nie wiem co jest oznakowaniem modelu). I ten słabszy Netgear chciałabym wykorzystać jako access point, żeby podłączyć do mojej sieci np. telewizor (lub dekoder). Do routera głównego mam za daleko, żeby podpiąć kabel, a telewizor ani dekoder nie mają wbudowanego wi-fi. Czy jest to w ogóle możliwe? Z góry dziękuję i pozdrawiam PS. Jeśli się nie da, to macie pomysł co kupić tak w granicach 50-80 zł? Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jeśli dobrze rozumiem, chcesz podłączyć TV kablem do DGN1000, a ten z kolei bezprzewodowo z routerem TP-LINK. W takim razie DGS1000 musiałby działać w trybie AP client. Pobieżnie przejrzałem instrukcję i nie znalazłem tej funkcji. Ze swojej strony poleciłbym AirLive WLA-5000AP Można dostać na allegro za ok 50 zł. Odnośnik do komentarza
agusiamal Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No właśnie też nie mogłam nic takiego znaleźć ale mój angielski trochę kuleje i fachowych spraw nie ogarniam. Dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi