lucyfero Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam. Dziś dwa razy pojawił mi się bluescreen podczas grania. Nie robiłem nic szczególnego, to co zwykle. Proszę o pomoc w miarę możliwości. HWiNFO: Link do minidumpów: http://speedy.sh/2snbY/Minidump.rar Jeżeli czegoś jeszcze potrzeba do dostarczę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Podaj jeszcze jaki masz zasilacz w komputerze. Przy jakiej grze zawiesił się komputer? W innych grach jest tak samo? . Odnośnik do komentarza
lucyfero Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zasilacz FEEL III-400ATX. Tak, wiem, że to badziewie, które nie powinno istnieć, taki mi włożyli do komputera, gdy go kupywałem to jeszcze nie zwracałem uwagi na to. Aktualnie nie stać mnie na kupno nowego, a jak już kupię zasilacz to kupię też resztę (pisałem już o tym gdzieś, diox zaproponował zestaw). BSOD pojawił się przy World of Warcraft. Ani ja ani brat, który też korzysta z PCta i gra w bardziej wymagające gry typu Path of Exile (gdzie karta graficzna osiąga 95 stopni celcjusza) nie doświadczyliśmy tego w innych grach, potwierdza to folder minidump. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zaktualizuj sterowniki od karty graficznej: KLIK i zobacz, czy bluescreeny będą dalej występować. . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tu jest jeszcze coś do bani z RAMem - może były jakieś dziwne działania w BIOS. Zobacz obrazek z HWInfo. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Nie wiem co sądzić o RAM-ie, procek nie kręcony, może to jakieś przypadkowe ustawienia. Do autora: Zresetuj ustawienia BIOS-u i pokaż nowy screen z HWiNFO i z CPU-Z z zakładki Memory . . Odnośnik do komentarza
lucyfero Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej. Zresetowałem BIOS poprzez funkcję "Restore System Defaults" w BIOSie. HWInfo i CPU-Z: Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Nadal źle. Wyłącz komputer, odepnij zasilanie, otwórz pudło i jeżeli nie świeci Led na płycie głównej wymontuj i ponownie zamontuj oba RAMy. Sprawdź czy dobrze weszły. Pokaż obrazki z CPU-Z z zakładki SPD (dwa - lewa góra zmiana Slot#1 i Slot#2). I podstawowe pytanie czy obie kostki siedzą we właściwych slotach - zgodnie z manualem do płyty. Zazwyczaj oznaczone tym samym kolorem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi