Plavius Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witajcie, instalując jakąśtam grę miałem problem z zainstalowaniem Microsoft Visual C++. Gra co prawda tak czy siak chodzi, ale po ponownym uruchomieniu komputera poznikały mi grafiki ikon MS Office oraz Adobe. Wyczytałem coś o folderze c:\Windows\Installer - u mnie ten folder jest prawie pusty (mam tylko jakis folder PatchCatche). Stwierdziłem, że spróbuję reinstalować Office, ale niestety nie da się ani naprawić, ani odinstalować, ani rozpocząc instalacji. Klikam - nie dzieje się nic. To samo z Adobe - tu pojawia się błąd przy instalacji... Bardzo proszę o pomoc, mam nadzieję że to nic poważnego... W załączniku log OTL. Pozdrawiam! OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Stwierdziłem, że spróbuję reinstalować Office A jak to należy rozumieć? W jaki sposób to chciałeś zrobić bo np. tzw. "to samo z Adobe" to następny rebus. To co widać w logach to próba aktualizacji tej samej wersji, która już jest dla Readera. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tzn. w MS Office najpierw próbowałem uruchomić Setup, aby "naprawić" instalację. NIestety, nie da się - instalator ładuje pliki a następnie znika i nic się nie dzieje. Następnie próbowałem odinstalować go aby zainstalować ponownie - nic z tego; fizycznie nie mogę odinstalować pakietu. Przy Adobe próbowałem nadinstalować najnowszą wersję, ale wyskakuje błąd. A ikon nadal nie ma.. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 O jakim setupie piszesz? Czy to był plik kilkuset megowy? Jeżeli tak to był błąd. Czy masz na C:\MSOCache? Dlaczego nie użyłeś opcji z Programy i Funkcje - Napraw? Prawdopodobnie bałaganu narobiła gra z pierwszego posta. Czy nie używałeś Sunrise Seven? Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Piszę o Setupie Microsoft Office, z płyty instalacyjnej. Folder MSOCache posiadam. Próbowałem użyć opcji Napraw z Programy i funkcje -> dzieje się dokładnie to samo co przy próbie reinstalacji Office - "Czekaj, trwa przygotowanie plików instalatora", następnie okno się samo zamyka i to wszystko. Nic więcej się już nie dzieje. Być może i to ta gra (Bio Shock Infinite), ale ona zainstalowała się poprawnie, dopiero przy końcu instalacji wyskoczyło okno Microsoft Visual C++ i wtedy wyskakiwać zaczęły problemy.. Sunrise Seven - nigdy nie używałem. Wstrętne problemy ;/ Niby nic, ale strasznie denerwują.. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Czy wszystkie poszczególne programy z MSO funkcjonują poprawnie? Jeżeli tak to spróbuj wykonać z innego tematu - KLIK. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tak, działają poprawnie. Adobe też. Cache zresetowane.. Nadal lipa. Udało mi się przeinstalować Adobe.. Od razu pojawił mi się nowy folder w c:/windows/installer no i ikonka się także pojawiła (patrz: pulpit) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Coś musiałeś rzeźbić z systemem skoro katalog C:\Windows\Installer jest taki ubogi. Mój ma około 3,725 GB. To może być powód braku możliwości usuwania i naprawiania programów. Czy nie używałeś jakichś ulepszaczy, naprawiaczy, tweakerów itp.? Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No właśnie nic nie kombinowałem. Kiedyś lubiłem się w to pobawić, ale już od dawna nic nie tweakowałem Jestem prawie pewny, że zaczęło się to z instalacją tego Visual C++ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A co się stanie jak z prawokliku wybierzesz te pliki i przyznasz im opcję Otwórz za pomocą? Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 O ciekawy pomysł, nie wpadłem na to, czasem przecież tak przypisuje ikonki. Ale niestety - bez zmian... W sumie ikony to mniejszy problem, przyzwyczaiłbym się może do ich braku, ale czemu nawet nie można odinstalować MSOffice... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Poczytaj dział Software. Było tam kilka problemów z odinstalowaniem MSO 2010 ale niestety chyba nikt nie napisał o efektach. EDYTA Co robiłeś 02-04-2013 o 17:09 bo to data w Windows\Installer i tak się zaczyna. Popatrz tam na daty plików. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No to gra i Visual C++ odpada bo z nimi bawiłem się 1 kwietnia po południu... Chyba wiem, a przynajmniej coś sobie przypomniałem, może to Wam coś powie: miałem problem z kopiowaniem na dysk C: - znany problem własności dysku, a raczej jego braku, przez administartora. Zacząłem troszkę kombinować z kontami użytkowników (wszystko wg porad na forum), oraz przekazywaniem własności na moje konto, ale wreszcie wszystko się udało, choć prób było wiele i niepowodzeń też.. Może wtedy coś się spsuło... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 W takim razie proponuję Przyracanie systemu do daty przed 01.04.2013. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 No i kolejny zonk... Mam tylko punkt przywracania z 4 kwietnia... No co za... Uprzedzając pytanie: "pokaż więcej punktów przywracania" nie zmienia sytuacji. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 No to ciach, spróbuj to http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=27131 Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Niestety, nie działa mi to. Włącza się a po chwili automatycznie wyłącza.. Nic, chyba czas na format po prostu i walkę z systemem od podstaw Ale dziękuję za porady i próby! Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 To może być powód braku możliwości usuwania i naprawiania programów. Chyba nie masz innego wyjścia. To co się stało z katalogiem Windows\Installer to skutki. Będziesz miał masę problemów z odinstalowaniem ale głównie z instalowaniem i aktualizacją softu bo brak informacji o zainstalowanych programach, aktualizacjach itp. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi