luke44 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Cześć. Mam problem z otwieraniem niektórych stronek i nie wiem jak się zabrać do poprawy. W CHROME wyskakują mi takie numery błędów przy otwieraniu youtube, facebooka czy google. Błąd 15 (net::ERR_SOCKET_NOT_CONNECTED): Nieznany błąd. Błąd 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Połączenie zostało zresetowane. Błąd 103 (net::ERR_CONNECTION_ABORTED): Nieznany błąd. Pousuwałem (tak mi się wydaje) wszystkie zbędne programy, przeinstalowałem sterowniki i aplikację do łączenia z internetem, przeskanowałem czym tylko miałem i dalej nic. Bardzo proszę o pomoc w usunięciu tego problemu. Z góry dziękuję. OTL.Txt Extras.Txt FSS.txt NetAlyzer.txt net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator W otwartym oknie CMD wpisz komendy (po każdej enter i czekasz na wykonanie): netsh winsock reset netsh int ip reset reset.log Po ich wykonaniu uruchom ponownie komputer. Daj znać, jak efekty. Zapomniałeś o najważniejszym raporcie w dziale Sieci, czyli Net-log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
luke44 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Niestety polecenia z pierwszej linijki nic nie dały (tzn. Winsock Catalog został z resetowany ale nic to nie pomogło). Te z drugiej jakby wogóle nie działały.... Uzupełniam o brakujący raport. Może tam się coś czai... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zacznij od wyłączenia IPv6: Windows 2000 / XP: Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> wybierz z listy połączenie, z którego korzystasz -> kliknij na jego ikonkę prawym przyciskiem myszy -> Właściwości -> zakładka: Ogólne -> odznacz: Protokół internetowy w wersji 6 (TCP/IPv6) Potem restart komputera i zobacz, co się stanie. Odnośnik do komentarza
luke44 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Strzał w dziesiątkę! Ogromne dzięki:) Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez DawidS28 Ok, zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi