johnboyo Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Od kilku dni komputer moich rodziców zaczął bardzo długo się włączać. Czasami długo czeka się na zamknięcie okna logowania do systemu, a czasami przez 2 - 3 min wyświetla się czarne tło. Później także wszystko działa wyraźnie wolniej. Moją pierwszą myślą było, że wypięła się kość RAM, ale sytem widzi je obydwie. Chciałbym ładnie poprosić o wykluczenie możliwości zainfekowania komputera. Możliwe, że kość jest walnięta i widoczna, choć nie działa. Natomiast komputer ten służy im m.in. do pracy i chciałbym mieć pewność, że nic podejrzanego się nie dzieje. To mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość. Zauważyłem jeszcze, że jest kilka procesów svchost. OTL.Txt Extras.Txt checkup.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Infekcja wykluczona, logi masz czyste pod tym względem. Na próbę odinstalowałbym Avasta bo on wydaje się być najbardziej podejrzany. Temat zmienia dział. EDIT: tobikon, proszę się nie dopisywać. Temat wydzielony tu: https://www.fixitpc.pl/topic/17770-problem-z-długim-uruchamianiem-systemu/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi