Rucek Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Witam, przycinają mi się filmy na youtube - w małym okienku generalnie da się oglądać ale jak dam na full screen tną/długo buforują i generalnie nici z oglądania mam tak w sumie od dawna, wiec coś muszę domyślnie robić/instalować źle przykład: youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dO2rM-l-vdQ w jakości 480p - jest ok, w wyższej już przycina, czy to wina kompa - za stary? i nie wyrabia? dodatkowe pytanie: kiedyś można było zatrzymać film - zbuforował się, można było puścić i nie przycinał, teraz jak się zatrzyma to się nie buforuje... da się to zmienić? czy to wymysł youtube by nie obciążać servera? aktualizacja wtyczek mówi ze są aktualne, zainstalowany adblock i flashblock na IE to samo... nie wiem za bardzo jakie logi mam wkleić i z czego... - proszę o info to wrzucę. łącze 30 mb z upc Win 7 Firefox plyta glowna: MSI K8N Neo4 Platinium v3.0 / K8N Neo4-F v3.0 (MS-7125)Procek: AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+ 3 GB ramuGrafika: GF 9500 GT 512M DDR2 128B CRT DVI Poczyściłem pliki temp, nie powinno byc żadnych infekcji itp... Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 A jak chcesz obejrzec jakiś film w HD z dysku to też przycina ?? Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 hm..... w sumie to nie wiem... blu ray rip chodzi normalnie, nic innego nie puszczalem, a jak puszczalem to chodzilo bo nie pamietam bym mial z czymkolwiek problem po zainstalowaniu kodeków Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 RIP to zawsze RIP. Poszukaj jakiegoś chociaż krótkiego filmu w HD. Obejrzyj jakiś film w HD, np. na dailymotion.com Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 720 HD hm, wygląda na to że tak, 0,5 - 1 sek. co kilkanaście/kilkadziesiąt sekund 1080 HD jakiś gameplay homefront - to z kolei się nie tnie w ogóle.... bez sensu Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Szczerze nie mam juz pomysłu od czego to może zależeć. Spróbuj jeszcze tak: wpisz w firefoxie w paski adresu about:config i zmień dom.ipc.plugins.enabled true , na : dom.ipc.plugins.enabled false . Proponuje najpierw też wyłączyć akcelerację sprzętową flasha (prawoklik na filmik). Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 lipa... bez jednego / drugiego / obu - nawet z 720p jest problem Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zainstaluj opere, ale bez żadnych dodatków. Tylko flash. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Do autora: masz taki procesor: AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+ Bez pomocy karty graficznej wątpię, aby uciągnął 1080p. Masz zainstalowany najnowszy Flash? Jakim programem otwierasz filmy na dysku? . Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 - Shockwave Flash 11.6 r602- ALL Player Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 http://www.hd-trailers.net/ Wybierz coś z 1080p i spróbuj odpalić z dysku. Chociaż też pewnie będzie się cięło. dodatkowe pytanie: kiedyś można było zatrzymać film - zbuforował się, można było puścić i nie przycinał, teraz jak się zatrzyma to się nie buforuje... da się to zmienić? czy to wymysł youtube by nie obciążać servera? U mnie też po zatrzymaniu buforuje tylko kawałek w przód, więc chyba się nie da. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 - Shockwave Flash 11.6 r602 - ALL Player Zainstaluj te kodeki i do otwierania filmów, podczas instalacji powinno być okienko, w którym będzie coś pisało o akceleracji przez kartę graficzną (DXVA), tam zaznacz lub akceptuj i otwórz film w 1080p . . Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 sciagnalem 20130325_ironman3_tvspot_4000.mp4 tnie sie, dodatkowo dzwięk sie nie zgrywa Zainstaluj te kodeki i do otwierania filmów, podczas instalacji powinno być okienko, w którym będzie coś pisało o akceleracji przez kartę graficzną (DXVA), tam zaznacz lub akceptuj i otwórz film w 1080p . hm, wolałbym uniknąć instalowania nowego kodek-paka, ostatnio za dlugo się męczyłem by wszystko chodziło [chodzi wszystko prócz HD jak się okazuje], mam zainstalowane coś takiego: http://dl.dropbox.com/u/103777393/kodeki1.jpg czy chodzi o to: http://dl.dropbox.com/u/103777393/kodeki2.jpg co odznaczyć? czy jeszcze gdzieś poszukać konkretnych opcji? co zrobic by dzwięk się zgrywał? Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Na drugim screenie zaznacz i H264 i VC1. Jak nie chcesz kodeków to spróbuj chociaż odtwarzacza KM Player Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 jest duża poprawa, filmik z początkowego posta długo się buforuje, jak pasek dojdzie do konca to chodzi w 98% płynnie, na koncu tylko troche przycina jak maszyna zaczyna strzelać - podejrzewam ze mój sprzęt już może wtedy nie wyrabiać? - cała reszta filmiku płynnie coś jeszcze ? jak nie to można zamknąć dziękuję Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 podejrzewam ze mój sprzęt już może wtedy nie wyrabiać? Dokładnie, procesor przy 1080p już nie wyrabia. U ciebie dużo zależy od karty graficznej, ona bierze na siebie dekodowanie filmu. . Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 oplaca sie kupic sam szybszy procesor? by niczego wiecej nie wymieniac? są jeszcze takie? czy byłby dużo szybszy? ew jaki? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Daj screen z CPU-Z z zakładki Memory. . Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/procesory-amd-athlon-64-x2-s939-48880?change_view=1&order=p Każdy z tej kategorii będzie pasował, ale nie wiem, na ile to pomoże. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 screen http://dl.dropbox.com/u/103777393/memoryINFO.jpg Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 ok, popatrzyłem na te procesory, z tego co widzę, to najlepszy dostepny w tej kategorii to 4800+ / mój to 3200+ wiec jeśli dobrze rozumiem, byłby tylko o połowę szybszy? nawet nie dwa razy szybszy? czyli za 200-300 zł sie chyba nie opłaca? Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Nie, nie. Z tego co się orientuje, ten do filmów powinien wystarczyć w zupełności. http://allegro.pl/athlon64x2-3800-2x-2ghz-s939-i3148210380.html Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Twój procesor jest jednordzeniowy, ten 4800+ jest dwurdzeniowy. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi