qk1 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Jak w temacie, moje pytania: 1. Czy to wina klawiatury (dość starej, model Logitech Y-SU45) podłączanej przez PS/2? 2. Jeżeli tak to czy jak kupie przejściówkę PS/2 na USB problem zniknie? 3. Jeżeli nie to co zrobić żeby 3 przyciski wciśnięte naraz działały, dodam że u brata na laptopie z Vistą mogę zrobić pewien trick w pewnej grze (naciskając 3 przyciski naraz), a u siebie na XP SP3 nie mogę. Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Z tego, co wiem, zależy to od klawiatury. Niektóre (starsze) mają ograniczenie do 3 przycisków na raz, inne do 5 itd. U siebie mogę korzystać maksymalnie z 4 na raz, chociaż przy wyższej liczbie nie wydobywa się żaden dźwięk. Można to wyłączyć, ale tylko po przez wyłączenie głośniczka systemowego, czego nie polecam. To tak: 1. tak 2. nie 3. spróbuj podmienić klawiaturę na nowszą, to chyba nie jest od systemu zależne Odnośnik do komentarza
qk1 Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Mógłbyś podać mi model swojej klawiatury? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Hmm... lapek to Acer Aspire 5930G. I więcej Ci nie powiem, nawet w dokumentacji Acera nie ma więcej danych. Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi