Zielak Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam, mam przedziwny problem, za pewne związany z zakupem nowego bezprzewodowego routera. Na swoim PC nie mogę pobierać plików większych niż 16MB (na dodatek odczuwam wolniejsze łącze niz przed zakupem bezprzewodowego routera Tp-Link TL-WR340G) bezpośrednio z http, torrenty czy menedżery pobierania typu FlashGet działają w porządku. PC jest podłączony kablem. Od razu gdy zauważyłem problem spróbowałem zobaczyć czy na laptopach też tak jest. Próba 1: laptop Vista, drugi Ubuntu, bezprzewodowo - no problem. Próba 2: laptopy połączone kablem - no problem. Więc jednak coś jest z moim komputerem a nie jak w między czasie myślałem z konfiguracją routera. Temat już został założony na innym forum niestety problem dalej występuje: /index.php?showtopic=140826&st=0&p=612923"][link]. Posiadam Windows 7 64 bitowy, kartę sieciową zintegrowaną z płytą główną Gigabyte GA-M61PME-S2 oraz wyżej wymieniony bezprzewodowy router Tp-Link TL-WR340G. Załączam logi, z góry dzięki za uwagę: Results of screen317's Security Check version 0.99.5 Windows 7 (UAC is disabled!) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: Windows Firewall Disabled! Kaspersky Internet Security 2010 ProxyFirewall 1.0.4 Beta WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Malwarebytes' Anti-Malware CCleaner Java 6 Update 20 Out of date Java installed! Adobe Flash Player 10.1.85.3 Adobe Reader 9.3.4 Mozilla Firefox (4.0b1.) Firefox Out of Date! Mozilla Thunderbird (3.1.4) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Kaspersky Lab Kaspersky Internet Security 2010 avp.exe ```````````````````````````````` DNS Vulnerability Check: GREAT! (Not vulnerable to DNS cache poisoning) ``````````End of Log```````````` otl.txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Wybór działu celowy? To dział Malware. 1. Tylko skomentuję "skrypt", który dostałeś do OTL. Oto właśnie skutki braku wiedzy o platformie x64, te "not found" to normalne w OTL! OTL jest programem 32-bitowym z częściową zgodnością z x64 i pewną sztuczką na wyciągnięcie 64-bitowych info. Log z OTL na x64 charakteryzuje się pewną stałością odczytów "not found". Pierwsze z brzegu porównanie: KLIK. Usuwanie strumieni NTFS zbędne, to nieszkodliwe strumienie... Całość = zupełnie niepotrzebna. 2. Logi tu podane = w porządku (brak śladów czynnej infekcji), tylko to są logi przeterminowane (z dnia przed wykonaniem tego "skryptu") a nie z dnia dzisiejszego. Co najwyżej widzę do deinstalacji LockerzAlerts Toolbar (oparty na wątpliwym reputacją Conduit). 3. W kwestii problemu: najlogiczniejszym wydaje się być usunięcie podstawowego software, które może wchodzić w kolizję z siecią = programu zabezpieczającego działającego na tej płaszczyźnie. Nie uzyskasz żadnej pewności czy to jest (lub nie) problem, jeśli nie odmontujesz testowo programu w sposób całkowity (wyłączenie to za mało). Tu mamy Kaspersky Internet Security 2010, który nie takie sztuczki już wyprawiał z siecią. Proszę odinstaluj, w razie problemów posłuż się Kaspersky Removal Tool, restart i zobaczymy co się stanie. EDIT: A jeszcze jest jeden program pod uwagę, ProxyFirewall. . Edytowane 17 Października 2011 przez picasso 16.11.2010 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi