Pacyna Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam, dzisiaj złapałem jakiegoś wirusa, który co jakiś czas otwiera w IE chińskie strony, dodatkowo zauważyłem małe spowolnienie ładowania sie stron, ale nie wiem czy to wina dostawcy czy wirusa. Kolejnym problemem są niedziałające niektóre strony - gdy sprawdziłem na laptopie, który był połączony przez wifi z komputerem to te strony działały normalnie. Moj firewall wykrył cos takiego: http://screenshu.com/static/uploads/temporary/jx/73/bg/ptd1b3.jpg Jeszcze jeden problem - przy starcie systemu pojawia się błąd: Java Virtual Machine Launcher Error: Unable to access jarfile C:\Users\Pacak\AppData\Roaming\java_u.jar przeinstalowalem jave i dalej to samo Bardzo bym prosił o pomoc OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ten plik java_u.jar, który wyszczególniłeś, to jest pewien rodzaj keyloggera i to zostanie usunięte. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Users\Pacak\AppData\Roaming\sqlite.jar :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "Oracle Java"=- :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Uruchom AdwCleaner z opcji Usuń. 3. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
Pacyna Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 log otl: http://wklej.org/hash/1fd6b315f8d/ Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Najnowszy log jest czysty więc wszystko zostało wykonane i usunięte. Dwie rzeczy na koniec: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. Odinstaluj AdwCleaner. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania w serwisach i grach. Podsumuj czy wszystko jest teraz jak należy. Odnośnik do komentarza
Pacyna Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Tak, wszystko wróciło do normy. Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi